NOVES FESTES DE SANTA NOEMÍ A TARRAGONA



5-6-11

*

La ciutat se'ns demostra rica. Com recomanava Josep Pla, he anat preguntant "¿qui paga?". M'han respost el de sempre: subvencions, o sigui, el poble. Avui dissabte, nova festa major de Santa Noemí , l'Associació dita de Tecletes ha copat tot el Passeig de 5 a 12 de la nit per celebrar tallers i festes familiars dites Minipop, amb Parrot inclòs. "Ho organitzen mares, les Tecletes", m'informen. Com que només hi ha taulells de cervesa, pregunto si nens i famílies beuen alcohol al carrer. "Oh, és que també hi haurà els pares." ¡Ah, ésclar, els pares! Solament amb la cinta plàstica amb què han embolicat el recinte n'hi hauria per dinar unes quantes famílies. Fent-se la competència, a les 6 de la tarda hi ha els Tarraconins a la Rambla, celebrant Eco-Kama-Ginka. Fantàstic. Les nenes aquí, els nens allà, ¿o no? Al matí hi ha hagut una lluïda Marató pel Passeig Marítim, amb inflables, petards, sirenes, etc.

A la Plaça del Rei han muntat una mena d'Atomium però sense boles. Dins, quan hi hem passat, s'hi veien uns paios ajaguts i un taulell de licors on predominava JB. Són les Ciutats Creatives. Al costat hi havia un artefacte que, segons els veïns, s'ha necessitat maquinària grossa per alçar-lo. Un altre artefacte immens, catedralici, fa de barrera arquitectònica fenomenal en tot el tram Est de la Rambla d'ample en ample i obliga gent, cotxets, cadires de rodes i altra fauna a passar per una estreta vorera copada de terrasses. Paga la Química. Visca.

No hi ha diners per pavellons escolars, ens els acaben de negar. Ni per llits d'hospital, ho patim. Ni per assistència social, ho sentim. Però per gresca n'hi ha tot l'any, que la mamella raja.

*

Il·lustració. Les Tecletes de Francisco Iturrino.

7 comentaris:

Teresa Costa-Gramunt ha dit...

Pa i circ... la vella recepta.
(Ahir i avui he estat sense Internet, sembla que les plagues de la Xarxa em persegueixin. Petons, amiga)

Helena Bonals ha dit...

L'opulència, que és un principi de decadència...

Pellapell ha dit...

BOna reflexió! Indignem-nos i i fem alguna cosa! També han eliminat les ajudes a les familíes que tingun nadons (primer va ser el govern central i ara la generalitat)i a les famílies nombroses. Ja estem tips que ens retallin els drets, en canvi, sempre hem d'estar a punt per consumir i gastar!

Clidice ha dit...

La gresca garanteix vots, tots en som responsables.

Josep Gironès Descarrega ha dit...

Cal distreure el personal d'alguna forma, per tal que no s'adoni de la realitat.

Montse ha dit...

doncs això que ja t'han dit: panem et circensis...

doncs que em deixin lliure el pas per anar al Balcó del Mediterrani... que potser un dia d'aquests hi aniré...

una abraçada (de moment, encara virtual)

M. Roser ha dit...

No sé , però abans ens divertiem a les festes sense tanta parafarnàlia. No calia gastar-se tants diners, ni molestar al personal fins a les quatre de la matinada amb el "xin xin pom", que enlloc d'una festa és un càstig per l'oída...
Petons,
M. Roser