A NORANTA I COMENÇA



21-6-11

*

Comença l'estiu i estem a 90 % d'humitat i 29 graus de temperatura a l'ombra, és clar. Amb aquesta perspectiva sols es pot passejar entre carrers estrets o arbrats, i arribes a casa fet una coca: ragem aigua o l'aigua ens raja. /// Ens refugiem als carrers estrets de la Part Alta, on balcons com els de la foto barregen roba estesa i geranis llampants en contrast feliç. /// Amb temps com aquest agraeixo en el cor que ens posin serials on plou i neva. Com l'excel·lent sèrie sueca Wallander (La 2, dissabtes). Sóc fan de Henning Mankell i trobo que els seus personatges els han buscat molt bé. Tot transmet la saviesa sueca en cinema, que ja sabem que és llarga i amb bons mestres i nissagues de fotògrafs amb el mateix cognom des d'Ingmar Bergman.

He llegit no sé en quin magazine que les flamarades del sol decreixen i que ho fan cada 11 anys aproximadament. Desitjaria amb tota l'ànima que així fos, perquè la terra es refredaria una mica, només una mica, que arriba el temps dels incendis i la festa major dels piròmans. Però tractant-se de temes espacials, ¿qui sap si el sol voldrà rebaixar el foc que el consumeix?

¡¡¡Bon estiu, cadascú al seu aire!!!

*

Foto OX

4 comentaris:

Josep Gironès Descarrega ha dit...

Les previsions d'activitat solar per l’any vinent apunten a la banda més alta, de tal magnitud que els seus efectes es faran notar en les persones, els animals i en la vegetació, però sobre tot en els aparells elèctrics i electrònics.
Tant de bo que bo sigui així!

Teresa Costa-Gramunt ha dit...

I a mi que m'agrada l'estiu, sóc d'incubadora, jo, és a l'hivern quan pateixo!

Manel Aljama ha dit...

Si les previsions d'activitat solar es confirmen a més de no poder escoltar la ràdio amb normalitat, tal com explica Josep, els ordinadors es convertiran tots en còpies de HAL 9000... Encara que pitjor que les flames és la humitat del 90%. Això és molt difíl de suportar.
Haurem de vestir-nos com els tuaregs!

El porquet ha dit...

Bon estiu Olga, bon estiu... malgrat l'esquena suada, les ulleres que llisquen nas enllà, el mal humor acalorat, les nits d'insomni, les excessives olors corporals, el clatell moll, etc etc etc

Malgrat tota això... l'estiu serà bo! Segur!