ROSES I CARDS




15/16 – 7 – 10

*
És costum tàcit que la gent se saludi quan es troba en àmbits determinats: un ascensor, una escala, un replà. Jo ara em refereixo als pobles i, amb preferència, als no turístics, o poc turístics, vaja. Ens saludem als pobles de la Vall d’Aran. Ens hem saludat a Viladrau i a Sant Julià de Vilatorta, que ja són poblacions més grans, i al petit Vilalleons, i als pobles de prop de Mont-ral, on som ara, sense excepció, vells i joves. Els joves sembla que conserven el costum. A Mont-ral també ens saludem, i sobretot amb els pastors al bosc, que agraeixen conversa.

Però... a la natura hi creixen cards i roses. Hi ha uns carrers determinats del poble, a la banda baixa, concretament al carrer Estragó i voltants, on circulen una mena d’individus en forma de card, en general vestits de blanc. No saluden ni per mal de morir, com fa la dita. Ja et poden mirar de cara i tu dir adéu, o bona tarda, o passi-ho bé, que ells ni s’immuten ni responen. Dones i homes sorruts i maleducats. ¿Qui es deuen haver pensat que són per negar una salutació? Qui coneix el territori ja sap a quin personal em refereixo. S’ha de reconèixer que tenen les instal·lacions endreçades (almenys exteriorment) i que conserven una antiga barraca de pedra, ara amb una reixa per porta i un Buda dins, amb banderetes d’oracions. Però no sé per què, em penso que els budistes saludarien el caminant. ¿Em podria dir algú si els budistes fan vot de silenci? Més aviat penso que aquesta gent no són budistes sinó estúpids.
*
Fotos Vicenç Roca.

3 comentaris:

Alyebard ha dit...

Benvolguda Olga, son estúpids, clarament. Els budistes saluden i somriuen, no es consideren que estan per sobre l'altre gent. Des del budisme zen, tot està connectat i negar la salutació a algú és negar-te-la a tu mateix. Definitivament no han entès res de que vol dir seguir el camí. Són ESTÚPIDS!. Si tens ocasió digui'ls que es rellegeixin la Sutra del Diamant.

Teresa Costa-Gramunt ha dit...

Decididament són ignorants, com dirien els devots budistes de debò.
Només els ignorants poden ignorar els altres.
Deuen ser una secta, i les sectes, ja se sap...
Si s'escau, recomana'ls de llegir "L'art de la meditació", de Matthieu Ricard, magníficament traduït al catala, i on es parla, entre moltes altres coses, d'unir la meditació i la vida quotidiana, que són una mateixa cosa!

rosa pagmo ha dit...

Hola Olga:

Jo no coneixo cap grup budista que vagin vestits de color blanc. Mès aviat diria que son islamistes. Jo tinc uns veins paquistanís que tenen botiga al costat de casa i quan vas a comprar parlan el just però saluden i els mateixos quan te'ls trobes per el carrer no et saluden ni que t'estiguin mirant.
Jo he acabat que ni me'ls miro ni els saludo; perquè?.
Els budistes en cas de fer retir de silenci et saludarien igualment perquè és molt important per ells no fer cap tipus de mal.
Un petó