HISTÒRIES DE LLAMÀNTOLS (I TOREROS) -7-


*

Diari de bord.
Naveguem tranquil·lament per les costes de Madeira amb el nostre bot, el “Fart de fesols”, quan detectem un gran moviment d’aigües i turbulències de fang que s’obren pas amb força com a conseqüència d’un diluvi, universal en aquest cas, ja que afecta i sembla que arrasa tota l’illa.

Com més sorpresos estem i sense reacció davant del fenomen, salta el nostre llamàntol, Ostixec, i es capbussa una bona estona. No es perd mai perquè té bones antenes i un sentit de l’orientació afinadíssim, però temem que l’allau de fang, pedres i objectes de tota mena el pugui desviar del “Fart de fesols”.

Llavors observem un remolí i veiem com Ostixec estira un objecte estrany. Llencem el salvavides, l’hissem i traiem Ostixec, que aferra amb la mordassa un personatge informe. Quan és a bord ens adonem que es tracta d’un torero, mig estabornit, sense sabatilles però encara amb la ‘montera’ posada. L’emboliquem amb una manta perquè es refaci i donem una ració extra de fesols a Ostixec, per la seva acció de salvament.

L’home reacciona i es beu gairebé una ampolla sencera de madeira. Ens explica que es diu Pepinho das Virtudes Osorio, alias Descalcinho da Rua, perquè sempre toreja descalç. Ha nascut a Funchal, com altres esportistes famosos i, coses del destí, com que no duia calçat va relliscar amb pluja i fang fins caure directe a l’aigua, perquè ja se sap que l’illa és cònica, volcànica, i allà no hi ha cosa que s’aguanti dreta. Es senya tres vegades i ens demana si tindríem la bondat de deixar-lo a Cadis, on té prevista una ‘corrida’. ¿Per a quan?, li preguntem alarmats. Per al mes d’agost, respon. Ah, respirem alleujats. Calculem que el “Fart de fesols” pot ben bé arribar al juny a la badia de Cadis. Això ho transmetem des de bord, per a tranquil·litat dels que recompten les víctimes il·lustres.
*
*
*
Collage d'OX

2 comentaris:

Clidice ha dit...

al final n'Ostixec se us ha fet del tot imprescindible! :) quina gran pèrdua no hagués estat la d'en Pepinho! :)

Josep Gironès Descarrega ha dit...

Sort que ha tingut, el torero, de trobar-se amb vosaltres; i també Ostixec de fer cap a casa vostra, ja que si hagués vingut a la nostra Dolors l'hagués preparat amb un arròs caldós.