CAPELLANES






*

CAPELLANES

*

El 1997, la fotògrafa de Barcelona Anna Boyé va publicar un interessantíssim àlbum amb magnífiques fotografies, titulat DONES D’ESGLÉSIA. És dividit en tres parts: missioneres; sacerdotes; novícies. En tres idiomes, català, castellà i anglès, i amb introducció de Bru Rovira.

És l’estímul que ens falta per respondre’ns una pregunta que fereix les dones: ¿per què el Papa i la majoria de bisbes són tan superbs que rebutgen les dones? Declaracions tan primàries com les recents d’un arquebisbe proper: “Jo no puc ser pare, ‘ergo’, la dona no pot dir missa”, aparegudes a tots els diaris i dites en televisió, no poden fer res més que ofendre homes i dones.

Les fotos que presenta Anna Boyé, i la realitat tossuda, és que la dona pot ser mare i dir missa. Tota altra interpretació és desconèixer la vida i la creació, i qui s’atribueixi la paraula de Déu i expressi la voluntat de Déu, peca de superb.

Una pregunta es deriva de les declaracions expressades: ¿qui diu que ELS que celebren missa no poden ser pares? Potser en son, potser no. ¿ Si no en son, per què desobeeixen, ja que el creuen, el mandat expressat al Gènesi, sembla que per part de Déu mateix, que exigeix: creixeu i multipliqueu-vos?

Mirem aquestes dones. Al Magnificat, una dona, Maria, ens diu que Déu farà caure els poderosos dels seus setials. Treballem, doncs, perquè els homes es tornin humils i les dones exerceixin les dedicacions que creguin oportunes.

*

Fotos d’Anna Boyé.

9 comentaris:

Pilar ha dit...

La ignorància és superba, dins i fora de l'esglèssia.

M. Roser ha dit...

Voto per la igualtat entre homes i dones, sempre dins la humilitat...
Bona nit,
M. Roser

Alyebard ha dit...

No ho he entès mai aquesta postura. No som homes i dones iguals davant de Déu? Perquè no poden impartir els sagraments? Que s'ha n'ha fet del àgape dels primers cristians on tots eren iguals?

Teresa Costa-Gramunt ha dit...

M'han fet plorar d'emoció, aquestes fotografies de l'Anna Boyé -una excel.lent fotògrafa-.
Mai no he vist la diferència entre un pastor i una pastora d'ovelles...
L'any que vam ser a Londres per Nadal vam assistir a la missa de St. Paul oficiada per una capellana.

manel ha dit...

¿Venint de qui venen,poden ser d'altra mena les opinions?.La igualtat,els drets humans,ùnicament es poden assolir lluitant.La evoluciò dels superbs i els poderossos s'ha produït ùnicament quan han vist que la pressió social els desbordaba.Homes i Dones, Dones i Homes , som iguals ,que quedi ben clar i catalá .Sense cap mena de dubte.

Josep Gironès Descarrega ha dit...

Mon avi deia que li feien por les persones que portaven gaiates sense patir de coixesa, i els homes que es vestien pel cap.

Joan ha dit...

Sempre he cregut que creure en Déu és lícit, però creure en l'Església com a institució, no té perdó de Déu.
Segueixen ancorats al segle XIV i les dones a netejar, com vam veure a Barcelona no fa pas gaire, amb la visita del Papa.
Si volen sobreviure, potser que comencin a adaptar-se al segle XXI.

Joan Josep Tamburini ha dit...

Ja saps el que en penso. En el fons és un problema cultural. Arrosseguem a occident aquesta malvaloració de la dona. I com la Esglèsia jeràrquica va sempre uns quants segles enrederida...Una abraçada: Joan Josep

Manel Aljama ha dit...

"Vés per on Vés per on, diuen que el seu regne no és d'aquest món". Són els primers que NO compleixen els seus manaments. Tampoc fan cas de tot el que predicava Crist (per cert la seva biografia encaixa molt en Osiris com la resta de la biblia amb litaratura d'Egipte...). No eran 12 triats, van apartar una dona que quan han volgut l'han feta passar per meuca. Quansts bisbes i capellans no han tingut "una nebodeta" joveneta que un bon dia desapareix (probablemente per donar a llum ben lluny)?
Jesus o la seva filosifa justificarien la pederastia? Ho dubto.
Si algú ho dubta que es miri el que documenta Llogari Puyol (teòleg i experts en llengües antigues).
I m'he deixat el tema de la bruixeria... Pobres dones remeieres!