TEMPS NOU

TEMPS NOU
*
24-12-13
*
Les eines reposen, tot és endreçat i la gent, dins, celebrem el fet de ser vius. També recordem els morts, també, i alcem una copa perquè saben que, d’una manera o altra, som amb ells i ens somriem amb complicitat.
            Dins de cadascun de nosaltres, que som duals, existeix un esperit burlesc. És lleuger i amb ales i pretén alçar-se per sobre de les realitats pesants de cada dia. Moltes vegades  el volem ignorar i fem mal fet. Recomano, aquests dies de festa, obrir la cistella de les meravelles reprimides i alliberar d’una vegada allò de més bell i imaginatiu que portem dins: ¿què en sortirà? ¡Sorpresa! Deixem-nos anar i veurem la gràcia que no sabíem: escrivim-la, retratem-la, parlem-hi, pensem-hi, juguem-hi.
            Borbolla de xampany, ala de fada o de papallona, cabell que el vent esbulla, somriure fugaç. Celebrem que som vius, que al cel hi ha estrelles: oh, aquest Venus radiant, que la mare en deia “lucero vespertino”. Amb tantes coses bones i precioses que sabem fer, el temps nou hauria de ser més feliç. Digueu-me ingènua i us respondré que sí: sentimental, ingènua i tossuda, sóc.
            *

            Collage d’OX

9 comentaris:

Galionar ha dit...

M'agrada la teva engresadora proposta, Olga; celebrem la Vida, sense oblidar la mort, amb tota la il·lusió possible!
Molt bones festes, estimada, i una abraçada molt gran!

Teresa Costa-Gramunt ha dit...

La innocència, la qualitat més transparent de l'ànima! Renovem-la aquests dies en la mesura del possible...
Bona nit de Nadal, estimada amiga.

Eduard ha dit...

Som duals. Exacte. I aquesta part lleugera i festiva ens cal per afrontar un futur que no pinta gaire optimista. L'optimisme teu -que comparteixo a pleret, i que ens diguin ingenus- ve de la determinació, el coratge, la tossuderia com tu dius, de ser un pèl inconscients, un bon tros burletes, una mica tocats pel polsim d'una fada esbojarrada.

Anònim ha dit...

Alcem la copa pels morts i els vius!

Relatus ha dit...

Tant de bo sigui així. Bon Nadal

M. Roser ha dit...

Sempre hem de celebrar el fet de ser vius, la il·lusió de començar un nou dia i un altre Nadal...
Si que brilla el planeta Venus, que a pagès en deien també, l'estel bover, perquè quan el veien al mati, treien els bous a pasturar i al capvespre, els tancaven...
Bon Nadal.

Unknown ha dit...

Dama fascinant i engrescadora que ens invites a ser artistes ni que sigui durant una estoneta d'aquesta vida breu.
Segur que et faré cas, em sentiré feliç i per endavant ja te'n dono les gràcies.

xavier pujol ha dit...

Hem dinat amb una espelma encesa per Recordar els morts, i potser els nostres morts es recorden de nosaltres i ens enyoren.

Fita

El porquet ha dit...

Si és qüestió de celebrar, em poso el primer de la fila!