POLÍTICA

POLÍTICA
*
13-12-13
*
Som a la seu d’Òmnium Cultural presentant la campanya “Un país normal és solidari”, de cara a la celebració del seguit d’actes que es faran a Tarragona el dia 15, dedicats a la Marató de TV3.
            Deixo de banda el ‘país normal’ i la ‘solidaritat’: d’aquesta última ja n’he escrit fa pocs dies. Un dels assistents a la roda de premsa demana als periodistes: “que això no es confongui amb política”. Dissenteixo totalment. TOT és política. Política vol dir, en el seu origen, construcció de la polis, ja en parla clar el filòsof Ferrater i Mora a “Les formes de la vida catalana”. Cada acte que fem és política perquè conforma la població d’una manera o altra, segons les nostres actuacions. Construïm, doncs.
            Altra cosa és política de partits. El que segurament devia voler dir qui parlava era que aquells actes no els organitzava cap partit polític sinó la institució, forta, àmplia i creixent, que és Òmnium Cultural.
Ara, la satisfacció per l’acord de la consulta entre partits catalans es reflecteix a les cares dels qui tan han treballat per aconseguir, precisament, el país normal que encara no som. Qui representa el que en diem societat civil, somriu, aplegada, i sap que haurà de mantenir l’atenció i l’energia més que mai. Política, és clar que sí.
*

‘El gran salt’. Collage d’OX

15 comentaris:

Joan Josep Tamburini ha dit...

Tens tota la raó. I arriben els temps de tornar a la autèntica política; la ciutadana. No la de partits. Una abraçada

Winston Strike ha dit...

Teniu tota la raó, senyora Xirinacs. I per primer cop en molt de temps, aquesta política és plena d'il·lusió. Gaudim-ne, doncs, que segur que aviat en vindran patacades.

El porquet ha dit...

Molt bona entrada. Sí i sí. Caldria potser que, tots aquells que es defineixen com a polítics, la llegissin, potser.

kalamar ha dit...

És un gran salt amb molts riscos. Jo vull votar per una república espanyola, moderna, federal i laica i tampoc em deixen. No som un país normal. Aquesta antena de la Chrisler punxa molt, Olga. I és que estic desil·lusionada perquè tindrem més monotema per llarg. Malgrat tot, millor intentar que callar.

M. Roser ha dit...

Anem pel bon camí Olga...Esperem que sigui ben planer, però si ens hi posen pedruscalls pel mig, entre tots els traurem i tirarem endavant...
Petonets.

Unknown ha dit...

L'home és un animal polític. Ho va dir Aristòtil i no hi falta res. En cada acte del nostre dia a dia fem política.
Un petó!

Carme Rosanas ha dit...

Ara ens toca a nosaltres fer política, ala societat civil...
I sobretot no deixar de fer-la. No, no pas ara.

És ben cert que tot és política.

xavier pujol ha dit...

Per a que el poble segueixi pressionant, cal que estigui al corrent del que fan els seus polítics.
Votarem el 9-11-2014: Sí Sí

Vencerem: Sí

Fita

Oliva ha dit...

VISCA CATALUNYA LLIURE¡¡¡¡¡ I PASI LO QUE PASI,D' ARA ENCA,JA RES TORNARA A SER IGUAL.....

Helena Bonals ha dit...

Poden enganyar algú de Salamanca, però aquí ningú.

Unknown ha dit...

Bona tarda Olga.

Et faig arribar les aquarel.les fetes aquests estiu.

https://sites.google.com/site/ricardferrerijuli/aquarel-les.

Ens parlem.

Relatus ha dit...

El problema és que el mot "política" avui dia té connotacions pejoratives. Per això sempre "queda bé" dir que no és política.

Teresa Costa-Gramunt ha dit...

Tota acció és política, fins i tot la que no es fa. Tot el que fem té la seva transcendència per allò de l'efecte papallona. D'aquí ve que hàgim de mirar sempre de ser curosos.
Pel que fa als moments que estem vivint, res no entusiasma més que saber que som en temps inaugurals.

Eduard ha dit...

Política, és clar que sí! La prova de com la política ha estat segrestada per uns quants partits polítics -més precisament, per unes quantes cúpules de partits polítics- és com persones ben intencionades poden confondre la política a la que tots hem de sentir-nos cridats amb la politiqueta que lluita per fer-nos creure que és una tasca d'experts als quals només podem triar cada quatre anys amb un vot ben secret i ben silenciós.

Josep Gironès Descarrega ha dit...

A poc a poc, crec que anem pel camí de ser un pais normal, tot i que hem d'estar preparats per a plantar cara quan sigui el moment de fer-ho.