ANTICRISTIANS

ANTICRISTIANS
*
20-12-13
*
Llegeixo amb tristesa un article del periodista Àngel Juanpere al Diari de Tarragona, que titula (tradueixo) “¿VETLLAR PELS MÉS POBRES?” Estic totalment d’acord amb el que diu i n’ofereixo un extracte perquè penso que cal saber aquest estat deplorable de coses: “La ‘Conferencia Episcopal Española’, integrada per tots els bisbes espanyols, té el 51 per cent de les accions d’una cadena de televisió, 13TV que, des que va iniciar les emissions el 2010 sempre ha tingut números vermells. Només en dos anys ha acumulat pèrdues de 25 milions d’euros.”
El periodista qualifica l’emissora de tendenciosa o simplement desinformada, i continua “No obstant això, l’Església s’ha estimat més injectar una quantitat important a la seva TV abans que a Càritas, una entitat social       que depèn de la ‘Conferencia Episcopal’ i que treballa amb els més necessitats del país (...) El mes de febrer 13TV va ampliar capital de la cadena amb accions per valor de 3.428.400 euros de prima, que han estat subscrites per la ‘Conferencia Episcopal’, atorgant-li una línia de crèdit participativa de 8 milions d’euros".
“El nombre de persones amb greus problemes econòmics i socials augmenta cada dia. Mentrestant l’Església, una de les institucions que hauria de vetllar més pels desfavorits, inverteix milions d’euros en la seva televisió, una televisió que no es dedica a inculcar els valors cristians.”
Aquesta Església és la que influeix en la política fins al punt de fer canviar lleis. I la que amb les seves recents declaracions intenta escanyar un poble que vol ser lliure. ¿Qui diu que l’Església no es posa en política? No fa altra cosa. Que lluny és del cristianisme i de la caritat, que lluny.
*

Foto: vitralls a la catedral de Tarragona.

11 comentaris:

Fackel ha dit...

A veces me gusta ver heterodoxias y escuchar a heterodoxas como la de la siguiente entrevista:

http://sociedad.elpais.com/sociedad/2013/12/18/actualidad/1387394616_895917.html

Te la paso por si le ves interés.

Relatus ha dit...

És que l'església es posa amb tot sense necessitat que li demanem l'opinió
Bona nit, Olga

Carme Rosanas ha dit...

Anticristians del tot...

Si el cel i l infern que prediquen existís... La conferència episcopal sencera aniria de dret. A l'infern... Quina gent!

miquel ha dit...

Déu meu, per què els has abandonat?

Unknown ha dit...

Sempre ha estat vergonyós el comportament de l'esglèsia pel que fa als més desfavorits. Només cal visitar els Museus Vaticans i preguntar-se on van les carretades de diners que entren allí cada dia a mirar i a admirar les joies de valor incalculable propietat de la dita santa mare.
I què hi podem fer?

Teresa Costa-Gramunt ha dit...

És per aquest motiu que tanta gent de bona voluntat s'ha allunyat de l'Església, però no dels cristianisme, que com aquell qui diu encara està per estrenar...

Helena Bonals ha dit...

Folch i Camarasa diu que l'autèntica crucificció de Jesús no és la que coneixem. És la de la història de l'Església.

M. Roser ha dit...

Penso que allà cadascú amb la seva consciència...Sort que encara hi ha persones que, amb els seus actes solidaris, ens reconcilien amb l'ésser humà!
Bona nit Olga.

Nuesa Literària ha dit...

Realment, és increïble i vergonyós. Fa ràbia que prenguin per rucs tots els creients (jo ja no en sóc un). I costa de creure que no s'adonin de la seva hipocresia. No han millorat excessivament respecte els temps preconciliars. Sort en tenim d'en Pere Casaldàliga, i d'alguns lluitadors de la Teologia de l'alliberament; per aquestes persones compromeses, Crist té alguna cosa a dir fins i tot als no creients.

Joan Josep Tamburini ha dit...

Em fa vergonya, però és així. Una abraçada: Joan Josep

jaka ha dit...

Bona tarda,
Olga he compartit el teu post al facebook aixó s'ha d'escampar.