SOBRE EL TERRENY

SOBRE EL TERRENY
*
16-9-13
*
Caminava bosc endins en l’habitual solitud calmada. En un indret feréstec i ple d’esbarzers, veig un condó rebregat al costat de la seva bosseta de Durex. Quedo perplexa. Precisament allà, on no es pot ni posar una manta; diferent que fos herba tendra i amorosa, però eren punxes.
El primer pensament va ser recordar les vides de sants que ens feien llegir a col·legi. Elogiaven un sant molt digne que, per defugir les temptacions, es rebolcava a les punxes. Suposo que despullat... No sé si ara queden sants d’aquests, potser sí. Però, ¿i el condó? Podia ser per no malmetre aquelles parts, potser, que per això en diuen preservatius.
La idea del penitent no m’acabava de convèncer. Però si algun furtiu s’aventurava allà amb intencions, havia de fer-ho a peu dret; impossible ajaure’s a l’esbarzerar. D’aquesta manera només se m’ocorria pensar en dos dels homes rudes que havien talat el bosc feia poc. El pastor no, perquè amb les ovelles no necessitaria el Durex. ¿I el pastor i un llenyataire? ¿O dos dels homes que portaven les grans màquines trituradores de llenya, amb pudor de greix i fuel? ¿O un novel·lista buscant temes que no fossin la guerra del 36 ni la del 1714? ¿A algú se li ocorren altres possibilitats? Gràcies.
*
Amancio y Venancio. Collage d’OX


11 comentaris:

Carme Rosanas ha dit...

he, he, he... Olga la del penitent segur que no... que avui dia seria molt i molt estrany.

Em sap greu, però ara mateix no tinc moltes més idees que les que tu dius... misteris per descobrir... potser la força de la passió els va dur a no veure les punxes que hi havia fins que ja era massa tard i en van sortir ben esgarrinxats... ;)

Albert ha dit...

Penso que la gent no és ximple, però sí rebuscada. La feina no s'ha fet amb la compnyia de l'esbarzer, però deixar-hi el condó és per a treure les ganes a qui el vulgui de segona mà o de ...

Salvador Macip ha dit...

D'opcions no en falten, en aquest bosc tan transitat! Les presses que els van obligar a fer-ho a peu dret no justifiquen que no fossin una mica més polits i recollissin les deixalles...

Helena Bonals ha dit...

M'agrada que es faci servir preservatiu en totes les circumstàncies i sense cap excusa. Que hi ha molts homes impresentables que sempre són a punt d'oblidar-se'n.

Relatus ha dit...

Ostres!! Les que han sortit pitjor parades són les ovelles :)

Calpurni ha dit...

Pot ser una campanya publicitària de Durex: "Si has de fer-ho en llocs perillosos que siga amb seguretat".

Calpurni ha dit...

Pot ser una campanya publicitària de Durex: "Si has de fer-ho en llocs perillosos que siga amb seguretat".

M. Roser ha dit...

El més probable és que sigui algun "domingueru"...

Unknown ha dit...

Tot plegat el preservatiu apareixia llençat damunt les punxes i això no voldria dir, doncs, que el fet s'hagués consumat al mateix lloc.

Júlia ha dit...

Podia ser un treballador emigrant que a la seva terra era faquir, qui sap. Ho dic per això de les punxes.

Josep Gironès Descarrega ha dit...

Res més que un clau poc confortable.