VISTES AL MAR


20-4-12


*

VISTES AL MAR

*

És el títol d’una alegre peça d’en Toldrà que s’adiu poc amb les foscors tremendes de les fotos; negrors reals i simbòliques que ens podem aplicar aquests dies, per fer veritat dites, refranys i pensaments propis.

1- Plou sobre mullat. Veiem com cauen cortines d’aigua al mar, però a la ciutat ni una gota, paraula.

1 bis. - Plou sobre mullat versió 2. Totes les desgràcies recauen sobre els pobres. Els més pobres.

2- Ens amenaça la negror implacable. L’economia pesa sobre nostre amb perill d’aixafar-nos i, aquesta vegada sí, provocar una inundació catastròfica.

3- Cada llibre editat suposa una gota d’aigua a mar. Alguns autors, però, fan l’onada.

4- Onada és un conjunt d’ones. No ho he sabut fins ara però trobo que continua sent aplicable, perquè a qui és a la cresta de l’ona, se li solen sumar altres ones per fer l’onada sencera.

5- Després de la tempesta arriba la calma. Mentida: arriben altres tempestes, i portem anys aguantant els xàfecs, simbòlics i reals, perquè als camps i boscos hi ha secada.

6- La mar, com més té més brama. Cert. Mireu, sinó, els banquers i els polítics, i no faig demagògia.

7 - ¿Ens amenaça un diluvi universal? No pas per a qui té l’arca dels “quartos”. I a l’arca hi tancarà només els seus animals.

8 – Després del diluvi sortiran els bisbes ballant sobre l’arc de sant Martí i beneiran els que s’han salvat. Els ofegats han estat digerits pels taurons.

9 – Mai plou a gust de tothom.

10 – Resignació, germans.

*

Fotos d’OX

7 comentaris:

Helena Bonals ha dit...

Jo crec en aquests tres: sempre plou sobre mullat, eixuga't i tornem-hi, si no vols caldo dues tasses. Totes són amb aigua!

T'ha sortit rodona, l'entrada!

Joan Josep Tamburini ha dit...

Avui han entrevistat en Mascarell per la radio. Portava una llista de 100 llibres per recomanar per Sant Jordi. El tercer que ha anomenat ha estat el teu:L'inundació.
¿Firmarás a Barcelona?
Una abraçada: Joan Josep

GLÒRIA ha dit...

Portes una temporada unida a l'aigua però tu mai no fas aigües. M'agraden els cels de les teves fotografies perque semblen mars enfollits damunt dels nostres caps.
Tindràs un Sant Jordi superb!

Júlia ha dit...

Interessants reflexions i impressionants fotografies, el mar sempre ha estat una metàfora de la vida i de la humantiat, Bon Sant Jordi!!!

Júlia ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Teresa Costa-Gramunt ha dit...

L'aigua forma part de nosaltres, almenys en tres quartes parts, diuen!

M. Roser ha dit...

Amén, Olga, avui estàs molt refranyera...
Després de la tempesta arriba la calma, però és veritat, després vindrà una altra tempesta , perquè li pugui seguir una altra calma...
Petons.