UNIVERSITAT DE VIC


*
14-4-11
*

*
Arribem de Vic. Pel camí ja floreix la ginesta quan l’argelaga és en plena exuberància; cosa de la calor prematura. Rengles de lliris blaus a l’autopista, goig pel viatger.

La Universitat de Vic m’ha convidat a presentar el 3r. volum de la Geografia Literària, un ambiciós projecte que comprendrà tota Catalunya, i que també es presenta en xarxa, en una feina ingent que s’anirà completant amb el temps. Aquest volum és el de les Comarques tarragonines i Terres de l’Ebre. El territori explicat pels experts, però també comentat pels autors que l’habiten. Una gran obra.

Després de dinar, Llorenç Soldevila, professor i autor-inductor de la Geografia, m’ha fet una entrevista d’arxiu al plató de què disposa la Universitat. És a dir, explicar allò que només pot dir l’autora i que quan aquesta mori ja no sabrà ningú més. Entra en el programa literari de llibres sobre dones que fa també un equip universitari. Aquestes professores recullen a través de volums diversos dones científiques, traductores, esportistes i dones de teatre, i ara es prepara per acollir les escriptores.

Els lectors d’aquest blog ja saben que no acostumo a explicar gaire les meves activitats com a presentadora, conferenciant, entrevistada, etc. Però ara, deixeu-m’ho dir, a Vic n’han adonat que encara sóc viva. Gràcies per una nova primavera.
*

A la foto inferior, Llornç Soldevila, Jordi Montaña, rector de la Universitat i jo.

7 comentaris:

Júlia ha dit...

Bé, molt bé, felicitats!!!!

El porquet ha dit...

I ben viva! Sembla un projecte engrescador!

Enhorabona Olga.

Teresa Costa-Gramunt ha dit...

Conec aquest projecte, que en el seu moment també va tenir en compte la comarca del Garraf.
Celebro que fossis tu l'escriptora convidada a presentar el volum que inclou la teva comarca i les de l'Ebre. Escriptora en actiu, i tant! És un privilegi tenir-te tan a prop...

Helena Bonals ha dit...

Felicitats!
Això de la geografia no ho fan també per internet?

Josep Gironès Descarrega ha dit...

És fàcil adonar-se de la teva grandesa artística i personal, malgrat que entre diverses classes incultes abunda la miopia.

Olga Xirinacs ha dit...

Sí, Helena, estan fent un gran treball, i quan es pensa que han de cobrir tota Catalunya...

L'adreça web és:

www.endrets.cat

M. Roser ha dit...

Olga , veus com sí que et valoren...Moltes felicitats per estar convidada a aquest acte i més per ser a la Plana...
Petons,
M. Roser