EL RAM

*
17-4-11
* *
Vet aquí el vistós cartell que lluïa a Vic per carrers i places. Em va agradar molt; és de color equilibrat, de traç decidit, ple, atractiu, i el reprodueixo aquí. És obra del pintor vigatà Josep Hinojosa. La vaca i el llorer, que en aquest cas agermana el nom d’aquest Mercat amb el dia del Ram. El llorer beneït que després adobarà els nostres guisats. La vaca per qui mengi carn, i per qui no en mengi, bona llet i excel·lents formatges. És la raó de ser d’aquest famós Mercat agropecuari que caracteritza la regió.

Llorer omnipresent i amb significats extensos que inclouen l’excel·lència d’herois i artistes, amb les corones de llorer que se’ls dediquen. I que, humil entre palmes i branques d’olivera, s’ajeu a terra al pas d’un Jesús que entra a Jerusalem i que serà sacrificat tot seguit, sense corona de llorer sinó d’espines. Llorer, llor, saborós per als escabetxos i altres menges.
*
Pel que fa a la Geografia Literària, adjunto l’adreça per a qui la vulgui consultar a la xarxa: www.endrets.cat
*
Per cert, ja fa uns dies han desaparegut els requadrets on hi havia els seguidors del meu blog... No m’haureu abandonat tots alhora, ¿oi? No sé què fer, perquè per més que ho intento, no hi ha manera que us pugui veure.
*

14 comentaris:

Joan Josep Tamburini ha dit...

Doncs jo sí que puc veure els quadrets dels teus seguidors a la teva plàna. De totes maneres sóc aquí. Una abraçada: Joan Josep

Anònim ha dit...

Som tots aquí, t'ho puc ben assegurar...

jaka ha dit...

Jo si que els veig !!!
8.D

Galionar ha dit...

També des de Vilafranca puc veure el requadret, Olga. Difícilment qui conegui la teva obra podrà abandonar-te.
Molt simpàtica, la vaca amb el collaret de llorer. Fa cara de bona persona.
Una abraçada!

Olga Xirinacs ha dit...

Moltes gràcies a tots per la vostra gentilesa i seguiment.

Teresa Costa-Gramunt ha dit...

Estimada: a mi també em van desaparèixer els requadrets... Vaig fer mil-i-una maniobres, i ahir, sense fer res, van tornar a aparèixer!
Bon diumenge de Rams!

Joana ha dit...

Doncs jo el veig perfectament, Olga. Gràcies per facilitar-no la pàgina web, ja fa uns dies que entre!!!

Jordi Dorca ha dit...

A mi m'han fallat alguns dies, aquests requadrets, i no podia saber quins eren. Ahir no hi eren. Avui hi tornen a ser. Guàdiàniques presències.

M. Roser ha dit...

Que bonic aquest cartell del mercat del Ram...ja fa anys que no hi vaig perquè hi ha tanta gent que no pots ni aparcar. És bonic que es mantinguin tradicions com aquestes, doncs abans els mercats era on la gent de les contrades es trobava per fer vida social. La mare solia dir que si feien molts tractes i si apariaven molts casoris...
Jo m'acabo de veure als teus seguidors...a mi de vegades també em passa que van i venen. Són problemes dels blogs...
Una abraçada,
M. Roser

Josep Gironès Descarrega ha dit...

El llorer és reconeixement pels artistes, pels esportistes i pels herois, i també ajuda la cassola a aconseguir fites gastronòmiques.

Joan Guasch ha dit...

de ser-hi hi som més dels que et penses, però els follets que viuen dins dels circuits de vegades s'extralimiten amb la ratafia.

Jacqueline ha dit...

Els quadrets van i venen. Serà la venjança d'un "hacker" amo de gossos. Sigui dit entre parèntesi que els gossos són èssers amorosos, agraïts, fidels que no es mereixen alguns els amos que tenen!
La Vaca i el LLaurer: colors magnífics, traç magnífic!

Helena Bonals ha dit...

Jo últimament no puc editar els missatges des de la pantalla del bloc, no m'hi surten aquelles eines o llapis. Un cop vaig perdre tot un bloc i el vaig recuperar borrant tots els gadgets del tipus estadístiques de visites, i anant a "opciones de internet" i eliminant els arxius temporals i cookies del meu ordinador, tal i com s'explica al google. Jo crec que això que expliques se solucionarà sol.

Alyebard ha dit...

Eps!, jo encara hi sóc! I el Mercat del Ram el vaig patir en directe! Però el cartell està molt ben aconseguit. De fet el llor deien que era per enllaçar amb el passat romà de Vic.