CACA DE GOS


*
12-4-11
*
Torna el follet de la moto que recull caca de gos, amb el seu casc i la manegueta. L’Ajuntament ho presenta com a novetat. El 14 de gener del 2003, quan passava un altre homenet en moto, a qui deia el nan verd, pel color de l’uniforme, vaig publicar un article a La Vanguardia amb el títol “El duendecillo verde”. L’actual és de color taronja. El 2003 vaig preguntar al verd per què no recollia les caques de la gespa dels parterres (petits), i em va respondre: “tinc la “manguera” curta”. Fa riure per aquella cançoneta de canalla: ”¡la manguera curta, no arriba!”.

Avui mateix pregunto al nanet taronja per què no recull la caca evident que mostra el retrat i em diu: “és que tinc la “manguera” curta”. Llavors i ara vaig avisar tots els departaments responsables de l’homenet de la mànega. Conclusions: 1- ¿Per a què gastar en sou i combustible?- 2- La majoria d’amos i mestresses de gossos són d’allò més incívic. Fa molts anys que observo les mateixes porcades i mai cap agent ni vianant els ha reptat per fer orinar, defecar i arrencar la gespa amb les potes. –3 – Que li donin una “manguera” llarga, caram.
*
Foto d'OX

20 comentaris:

El porquet ha dit...

Entre els amos de cervell curtet i els nans de "manguera" curta anem ben curts de civisme i massa llargs de paciència.

M. Roser ha dit...

Olga ,molta gent és tan incívica i tan mal educada, que si li crides l'atenció t'envien més o menys al país on s'ajunten totes aquestes deixalles de gos!!!És una vergonya que haguem de pagar a unes persones perquè soluconin l'incivisme d'unes altres...
Petons,
M. Roser

Teresa Costa-Gramunt ha dit...

Als amos dels gossos no els pots dir res, per mi que s'acaben identificant amb els gossos. Llevat d'honroses excepcions, són gent maleducada.

Josep Gironès Descarrega ha dit...

Els gossos, bons animals de companyia, reben crítiques a causa del poc civisme dels seus amos.
Però no s'hi val a generalitzar.

Joana ha dit...

La bona educació i el civisme entre ciutadans és un do molt desitjat que sols una minoria assoleix. Una llàstima!!!
Li recomanaria als responsables de l'ajuntament un exrea per que les "mangueres" puguer crèixer una mica :)

Joana ha dit...

Volia dir extra

Montse ha dit...

No entenc per què la caca del meu gos l'hauria de recollir algú altre! és ben bé que estem fent una societat d'incívics totals.
No sé si ja t'ho vaig explicar una altra vegada però tinc una amiga que va recollir la caca del gos d'un veí en una bosseta de plàstic, va fer-hi un nus i li va penjar al pom de la porta (del veí amo del gos, s'entén) com si fos el croisant del matí.

Ignoro si la mesura va tenir l'efecte desitjat...

en fi... jo no em puc pas fer responsable del que fan els altres, però us asseguro que la Taca fa molta caca (sembla un rodolí) però els seus amos la recollim!!

Joan ha dit...

I que després diguin que la mida no importa...

Agnès Setrill. ha dit...

Millor que anés caminant perquè:
a) No gastaria gasolina.
b) No contaminaria.
c) Arribaria a tot arreu (que no entenc perquè no pot baixar de la moto si la te curta.
d) ...(segur que n'hi ha més).


Per cert, aquest senyor, te o ha tingut gos? Ha recollit sempre la merda? ... Ep!, que només és una especulació...

Clidice ha dit...

El porquet ho ha dit d'una forma immillorable.

Anònim ha dit...

Sra. Olga Xirinacs,

Llàstima que una persona de la seva cultura, escriptora de molts llibres, que ha rebut els premis més importants de la literatura en llengua catalana, amb formació artística i versàtil, etc. etc. etc. .. extregui unes conclusions tan summament limitades.

No dubto que hi hagi molta gent incívica però per a algú del seu prestigi i reconeixement es podria esperar una mica més que aquestes simples conclusions i tan aventurades com per catalogar d'aquesta manera a la majoria d'amos de gossos. Espero que en la seva propera s'ho treballi una mica més.

Ho dic com a amo de gos al·ludit en el sentit de la seva extrapolació. El meu gos està censat, xipat, vacunat, assegurat, educat, etc. només em falta treure-ho a passejar en una gàbia amb rodes perquè gent com vosté no s'ofengui.
Estic d'acord en que falta educació en aquest sentit, però potser l'Ajuntament podria fer algo més que multar.

M. Roser ha dit...

Protesto per la reflexió d'anònim, penso que l'Olga té tota la rao i ho dic per experiència, perquè he rebut moltes reaccions de maleducació per cridar l'atenció a algunes persones, també per portar els gossos deslligats. A més quan algú no dóna la cara...
M. Roser

Clidice ha dit...

M'afegeixo a la protesta. Em xoca que algú que fa les coses tan ben fetes se senti al·ludit/a per quelcom que, teòricament, no l'afecta. En tot cas, els propietaris d'animals que en tenen la cura que cal, higiene, salut i respecte als veïns, hauríen de ser els primers en indignar-se pel comportament incívic dels que no ho fan.

Raquel ha dit...

Sra Olga, para empezar y antes que nada,me parece de lo más ruÍn, clasista, despectivo y osado, la menera de dirigirse a una persona que como usted y como yo, está realizando su trabajo de manera honrada, no creo que ni usted ni nadie tenga que hacer referencia a esta persona con palabras tan burlescas como: "el duendecillo","hombrecillo de la manguera", es un trabajo tan digno como el suyo, con esto,ya me está indicando que tipo de calidad humana tiene usted.
Por otra parte me parece extrañisimo que una escritora con tanto bagaje, con tanta mundología y con tanta cultura caiga en el error de los generalismos. De todos es sabido que generalizar es absolutamente absurdo ¿¿¿Es usted tacaña??? Lo digo porque como es usted catalana...Tiene esto sentido??? Radicalmente NO,pues es un símil parecido al que usted hace con los propietarios de perros. Yo tendo 2,dos amores por cierto, ellos no entienden de clases ni juzgan a nadie,por cierto. Pues bien, jamás de los jamases he dejado una caca en ninguna parte,por qué? pues porque yo no soy una persona incívica, y sería cívica aunque no tuviera perro. Nunca se ha encontrado una mierda humana tras un matorral? Nunca se ha encontrado una vomitada a la vuelta de la esquina?, nunca ha visto a una mamá como le baja las braguitas a una niña para que mee en el arbolito, nunca ha visto mobiliario urbano destrozado o lleno de grafitis sin sentido? nunca le han sacudido la mopa desde el piso 3º justo cuando usted paseaba por debajo? nunca ha visto como la gente deja las bolsas de basuras fuera de los contenedores? Nunca ha tenido usted que saltear un escupitajo verde matutino??
Seguro que si...
El que es incivico y mal educado lo es...CON PERRO O SIN PERRO

M. Roser ha dit...

Señora Raquel, ¿le ha perguntado a este señor si se havia molestado?
Seguramente se habría reído.En todo caso deberia ser el quien protestara, no usted y no me salga ahora de defensora de nadie. No es nunca manera de defender, mediante el ataque y los malos modos...
Creo que Olga no hizo otra cosa que usar la ironia, que es el humor de los inteligentes, sin ànimo de ofender a nadie.
Y para que vea lo tolerantes que somos los catalanes, le contesto en su propio idioma, para no dar pié a más tópicos.
M. Roser ( y le contesto yo porque
fui una de las que se quejó por las molestias)

Carles ha dit...

No dubto que la Sra. Xirinacs sigui inteligent, tot i que aquesta vegada no ho ha demostrat,amb ironia o sense.Si entre d'altres moltes coses, és considera periodista, sap que la informació s'ha de contrastar i fins i tot si s'informa seria tot un detall.Per inferir que la majoria d'amos de gossos són uns incívics m'imagino que la Sra. Olga deu tenir estudis o un informe de tots el gossos censats a la ciutat i ha fet una mitjana de càlcul total i d'aqui s'ha aventurat a dir la seva.Si no és així, no hi ha ironia que valgui. Ho sento,no cola.Sino jo puc dir que la majoria de dones de la seva edat són unes resentides pq es el que petsonalment m'he trobat. I així podem seguir tots i dient qualaevol cosa.

Cristina ha dit...

Em sembla que les seves paraules diuen molt poc de vosté senyora Xirinacs i la desacrediten bastant com a periodista, doncs la informació que exposa a la seva carta, es basa en impressions i generalitzacions i parlo amb coneixemnt de causa. La meva experiència m'indica que gran part de persones amb gossos són gent cívica, sensible i empàtica que recullen les deposicions dels seus gossos, que majoritàriament cumpleixen els requissits que demana l'Ajuntament. Evidentment que hi ha gent incívica com a tot arreu, lo més fàcil és anar contra gent que té gos. Vosté no es queixa de la gent que els maltracta o els abandona impunement, oi? Perquè això a vosté no li molesta ni li interessa, de fet ni s'ho ha plantejat oi? Segurament només és capaç individualment en tot allò que li afecta directament, la resta no importa. Sincerament, la impressió que em donen vostès és que són gent plenes de prejudicis i amargades perquè Senyora Teresa COsta les pesones amb gos acostumen ben al contrari a ser bastant socials i obertes, si vosté es troba gent antipàtica deu ser perquè vostè no desperta gaires simpaties (i això gossos i propietaris ho noten) jajajaj!!

Israel Clarà (La figa del Papiol) ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Israel Clarà (La figa del Papiol) ha dit...

Jo crec que si a la "manguera" hi posés allò d'"agítese antes de usarse" l'homenet arribaria a tot arreu amb l'estri en qüestió i donaria la talla, vaja, que quedaria com un home de debò...

C.F.P. ha dit...

http://carolina-dixit.blogspot.com/2011/04/raquel-perianez-olga-xirinacs-y-pro.html
saludos y ojalá me la publiquen en el Diari. Raquel, felicidades.