CAPELLA DE TOREROS


*
Imatge insòlita, captada per un equip amb moderns dispositius de visió de l’inframon. Fantasmes de toreros difunts preguen a la capella de la plaça. Ens la remet don Venancio Carvantes, des de Madrid, on es va desplaçar per assistir a les proves del nou sistema auditiu que acompanya la lent sofisticada.

Van poder comprovar que hi ha discòrdia entre els fantasmes: mentre els uns preguen perquè els toros matin força toreros i així venjar-se dels vius, cosa que ja se sap que sempre fan els morts, l’altra facció prega perquè els toreros matadors que encara resten al món canviïn de feina i es dediquin a picar pedra, ofici on també poden clavar el pic.
*
*
Imatge sobre l'àlbum d'aquarel·les de Daniel Perea,"¡A los toros!".
*

2 comentaris:

Josep Gironès Descarrega ha dit...

Toros i toreros, sang i fetge. Dios y imperio. Pinxos fumant-se un puro en los tendidos mentre es miren l’espectacle incívic que fomenten i perpetuen. També alguns magistrats del constitucional van a esbargir-s’hi. La fiesta nacional. Amb la feina que hi ha per a fer...

Teresa Costa-Gramunt ha dit...

Sempre va bé tenir corresponsals a Madrid com aquest Caravantes, valent, amatent, i potser simpatitzant amb la causa catalana.