CANANEU, TADEU I ALÍ BABÀ


*

Diu el Calendari del Pagès que avui se celebren sant Simó el Cananeu i sant Judes Tadeu, tots dos apòstols. Simó era independentista zelot i es barallava amb els romans; també era integrista jueu, home de geni fort, doncs. L’invocarem com cal en el nostre via-crucis independentista.

Judes Tadeu era pagès. Uns diuen que va morir pacíficament i altres que va ser martiritzat. Fa tants anys que aneu a saber. En tot cas, és patró dels casos desesperats, com el de la nostra independència, i avui l’hauríem d’honorar.

Sembla que Judes Tadeu era el nuvi de la cèlebre boda de Canà, i que el vi que es va servir al banquet de noces era de la seva collita, fins que es va acabar i Jesús va fer aquell miracle que tots envegem.

El seu confrare Simó va regalar als nuvis les grans gerres pel vi. Després sembla que les van vendre (jueus o catalans, tant se val) i van ser utilitzades per amagar els 40 lladres de la companyia d’Alí Babà, perquè el material era resistent. Diuen els diaris que encara se n’ha vist alguna per Suïssa, i és que Alí Babà no mor mai.
*
*
*
Els sants Judes Tadeu i Simó el Cananeu.

6 comentaris:

Clidice ha dit...

ben lligat! potser Hèrcules ha començat a desviar el riu? tan de bo! Bon dia :)

Teresa ha dit...

L'àvia Lola, les àvies, encara cuiden de nosaltres. Elles ens van voler dones independents. El país no agraeix res a les àvies i a les dones d'ara ben justet.
La independència és un estat de l'esperit que va creixent.

fandestéphane ha dit...

Gràcies Olga, per l'entrada d'avui.
Ja he trobat el meu patró. El dels casos desesperats jajaja A partir d'ara ja sabré a quí dirigir-me perque m'els resolgui, i jo sense saber-ho, cágumjudes...

Un petó

La Muralla ha dit...

Bon dia Olga!

Li escrivim des de l'Associació Ment i Salut La Muralla dedicada a la integració social dels malalts mentals des de l'any 1998.

Hem organitzat un concurs de poesia i ens agradaria poder comptar amb vostè al jurat que tindrà lloc al desembre.

Si estigués interessada, si us plau, es podria ficar en contacte amb nosaltres al 977227656 (paula) o a ams_la_muralla@telefonica.net.

Moltes gràcies per la seva resposta!

Atentament,

Associació Ment i Salut La Muralla

Sílvia Tarragó Castrillón ha dit...

Un post genial. Felicitats!!!

Clidice: no va ser Hèrcules qui va matar a Caco? Crec que hauríem d'encomenar-nos a ell.

Joana ha dit...

He gaudit molt amb el post, és genial. Jo també he trobat el patró dels casos desesperats. D'ara endavant, m'encoanaré a ell, je,je.