LLEGIU, LLEGIU NINETES...


LLEGIU, LLEGIU NINETES...

*

21-10-12

*

Cal llegir per cobrir els sorolls de guerra. Som en temps de batalles doloroses, homes que es maleeixen entre ells perquè són castellans, bascos, catalans, hutus, germans musulmans, tutsis, salafistes, republicans, democristians i una llarga, llarga, llarguíssima llista que nega l’evolució pacífica de les espècies.

      Però ¿qui diu que l’evolució de les espècies ha de ser pacífica? Jo, no. Les espècies es devoren entre elles per alimentar-se, per obtenir territori i poder, per avançar fins a cobrir el món com ha estat manat des de l’inici dels temps. Nosaltres no en som excepció. ¿Per qui ha estat manat, això? N’hi ha que sostenen (com feia Pereira) que ja consta en el Gènesi. Altres diran el contrari. No hi fa res. Hem estat dissenyats a patacades sobre plaques tectòniques inestables: portem per herència la mort, la guerra, la pesta... Calla, calla, que esmentes l’Apocalipsi. No tenim pas altra opció...

      Mentrestant, llegiu, llegiu ninetes, que els vencedors menjaran recapte i ballaran al so de les castanyoles que, no us erreu, no són solament andaluses. I els vençuts, ¿què? Detritus a la mar, ja ho deia Manrique. La mar que sentireu al fons del gran corn marí.

*

La lectora ben proveïda. Collage d’OX

3 comentaris:

Camil.la Pérez Salvà ha dit...

Si Olga que sona apocalíptic, però no per això menys real.
M'ha agradat.

Maria Dolors Giral ha dit...

L'Apocalipsi,està per demostrar i de moment no és sinò una magnífica font d'imaginació i fantasia. Pot despertar el millor i el pitjor. Normalment això últim.

M. Roser ha dit...

Segurament tens raó Olga, perquè diem la natura és sabia i els bitxos, per sobreviure, es mengen uns al altres...
Espero que això tan apocalíptic, desperti el millor...
Bona nit.