¡AIXÒ SÍ QUE ÉS TOP TRENDY!

¡AIXÒ SÍ QUE ÉS TOP TRENDY!
*
10-10-12
*
Els nostres (¿?) diaris en paper. La nostra tv (¿?) espai llibres, els ‘nostres’ editors, els ‘nostres’ comentaristes, els lectors en general, acullen a dobles pàgines i als seus espais escriptors que fins ara escrivien en català i ara ho fan en castellà. Com deia l’enyorada Barbara – cantant francesa-: “¡És que són tan bufons...!” Com repetia Elias Canetti: “La teva llengua és el teu país.”
      Som en un moment que els pobres escriptors castellans i en castellà a Catalunya (¿existeix Catalunya com a tal?) es troben abandonats, orfes, rebutjats, gairebé assistits per Càritas per poder menjar. Per aquest motiu i en solidaritat, d’aquí endavant a la merda Òmnium, la ILC, les institucions culturals catalanes, l’escola en català i els nostres inútils esforços des de la transició, estirant-nos la butxaca, i demanant sisplau: “Parleu català”. “Parleu millor el català”. Si m’adono que vam fer riure i encara es riuen de nosaltres... Si els polítics fan pena a la tv, fillets meus. Si els tertulians ens endinyen un llenguatge bastard ¡fins i tot aquella que admiràvem!, i ho fan amb un trendig que ens arriba a l’entranya i ens fa estremir de gust... Mai s’han molestat a estudiar i aprendre la llengua que ara ja no serveix per a res. ¿Per a què caldria l’esforç? Escriptors que teniu temptacions malignes: ¡mai més en català o no arribareu enlloc! Cal canviar de camisa i aquest és el millor moment, ara que es prepara no sé què. “És que són tan bufons...” Una gran abraçada, estimats.
*
Collage d’OX

5 comentaris:

Helena Bonals ha dit...

A la meva biblioteca, de la mà d'una companya he sentit a dir que "no sé per què ens envien més llibres en català, si només els agafen pèr equivocació". És a l'Hospitalet, la biblioteca, per cert, encara que això no és excusa.

Teresa Costa-Gramunt ha dit...

És per aquest motiu, i tants d'altres, que hem de menester un estat propi.

Maria Dolors Giral ha dit...

Està clar que només podem presentar el nostre petit gra de sorra. Tot i saber que queda colgat per les onades de l'oceà que ens amenaça. Per cert com es deu dir tsunami en català? Deu ser que no existeix.

Josep Gironès Descarrega ha dit...

Hauríem d'entendre que ha estat el poble i no els polítics els qui hem conservat la parla catalana. I, si hem lluitat contra tota mena de dictadures, com no ho hem de fer davant de les actuals incompetències?

M. Roser ha dit...

Trobo que les biblioteques haurien de fer un servei a la nostra llengua fent campanyes, i recomanant als usuaris, que agafin llibres en català...
Bona nit.