COM HI HA MÓN...

COM HI HA MÓN...
*
25.12.15
*
Ara resulta que s’han hagut de reunir un grup de científics de la Universitat de Copenhague –Investigadors del Rigshospitalet-  per decidir l’emplaçament exacte de l’esperit nadalenc. Diu que l’han trobat en cinc zones concretes del cervell. O sigui, que donen fe d’existència.
            Fillets de Déu, com hi ha món... perquè ¿on l’haurien de trobar, doncs? ¿A la punta del dit o de la...? ¿O als forats negres del cos?
            ¿Que no ho sabem tots, que al cervell és el registre de la vida, la memòria gairebé eterna, el dipòsit, arxiu, magatzem que ens arriba a a través de generacions?
            L’estudi, a través de voluntaris, ressonàncies magnètiques i diferents estímuls, ha conclòs que sí, que l’esperit nadalenc existeix més enllà de la publicitat i que el portem ben incrustadet dins nostre, per sort i benestar de llargs dies que podrien, dic podrien, ser amables si ens ho proposéssim.
            Alegrem-nos, tornem-nos criatures, somriguem i acompanyem, doncs, ja que disposem de semblants tresorets.
            *
           Collage d’OX

18 comentaris:

xavier pujol ha dit...

Bones reflexions.
Bona postal.
Bon Nadal Olga.

Galionar ha dit...

Què seria de nosaltres, sense els saberuts de torn que es capbussen en les investigacions més enrevessades per arribar a conclusions que els més humils dels mortals ja sabem gràcies al sentit comú...? Sigui doncs gràcies als informes d'aquestes eminències o a allò que ens dicta el cor, tornem-nos infants i gaudim de les festes, Olga. Bon Nadal i una forta abraçada!

Calpurni ha dit...

I jo que el trobe en persones com tu, Olga, sense ser científic. Bones festes i bon any.

Calpurni ha dit...

I jo que el trobe en persones com tu, Olga, sense ser científic. Bones festes i bon any.

August G. i Orri ha dit...

Sovint el món científic es perd en absurdes recerques de coses que, si més no, ja intuïm que existeixen. I si no és igual perquè les vivim així i això les fa reals. D'això se'n diu "descobrir la sopa d'all", no?

Bon Nadal, Olga! i gràcies per ajudar-nos a viure'l amb el teu esperit!

Lapsus calami ha dit...

Doncs no era a la glàndula pineal on l'ànima hi era?... Bones festes, Olga. I venturós 2016. Una forta abraçada.

Unknown ha dit...

Olga, tu saps tan bé com jo que notícies com la que ens expliques s'apaguen amb la mateixa velocitat amb que s'han encès.

Molt bon nadal i molt bon any 2016.
Segueix enviant-nos missatges i així no perdrem mai el contacte amb tu, una presència molt més virtuosa que virtual.

M. Roser ha dit...

És que n'hi ha que no en tenen gaire de cervell o no en fan massa us, d'aquí els dubtes...La meva mare deia: "Qui no sap què fer el gat pentina", potser ho podem aplicar a més d'un!
Bones Festes, Olga, pensades amb sentit comú!!!

Joan Josep Tamburini ha dit...

Per què no es dediquen a investigar l'Atzheimer, per exemple? Bon Nadal. ¡Ah! Vaig firmar Juanjo, perquè com saps vaig nèixer a Córdova i així m'han dit tota la vida. Fins i tot els alumnes a l'escola. Bé, a l'Àfrica em dien Pipo, però aixó és un'altra història. Una abraçada.

fanal blau ha dit...

Les investigacions científiques, de tant en tant, perden una mica el nord, el sud, l'est i l'oest. Sort en tenim, però, d'altres científics que tenen els punts cardinals ben posats, estructurats i convençuts que, amb el seu cervell, hi ha investigacions que són necessàries i amb sentit d'avenç i millora.
Com be dius, el cervell és el registre de la vida, i l'ànima que ens mou.
Un somriure, Olga.

Júlia ha dit...

Cada dia es fan estudis més rarets, suposo que s'ha de donar feina als que fan estudis i estadístiques i coses així....

Bon dia de Sant Esteve i bons canalons, una abraçada!

Vicent Llémena i Jambet ha dit...

A poc que tinguem esperit nadalenc uns quants mesos a l'any tot aniria molt millor, jo ho intente, però no amb la falsa voluntat de "per collons" sino amb amor, desig, i perquè no dir-ho amb una miqueta de gaudi també, que no és roí el gaudi quan mira les conseqüències.

Una abraçada nadalenca i Bon Nadal i Feliç Any Nou Olga.

Vicent

Elfreelang ha dit...

el que no saben segurament els tals científics és com hi ha anat a parar al cervell el suposat esperit nadalenc ....és per herència? han trobat el gen? o s'aprèn a casa? m'inclino per la segona variant ....
molt bones festes Olga!!!

Anònim ha dit...

El problema de buscar és que sempre acabes trobant alguna cosa.

Bones festes, Olga! Que la taula sigui ben guarnida i proveïda de bona companyia i, com diu la Júlia, de canalons.

Carme Rosanas ha dit...

Tenen gràcia, a vegades els científics...

L'esperit Nadalenc? no m'ho puc creure. Jo no el deix tenir gaire desenvolupat, perquè sempre he pensat que el Nadal no m'inspira gaire. Allò que hi hagi en elmeu cervel, refereixo que hi sigui tot l'any.

Gràcies, Olga, m'has fet somriure, no coneixia aquesta notícia.

Bones Festes, que encara ens en queden!!! I Bon any!!!

Relatus ha dit...

Quan vaig llegir la notícia, vaig flipar. Però, com que encara no érem Sants Innocents suposo que deu ser certa. Per sort, no existeix només l'esperit del Nadal sinó també de l'amor, l'amistat, la lectura, dels bons àpats, de la música... estem plens de petits esperits, cadascú que triï el seu.
Molts bones festes, Olga!!

Helena Bonals ha dit...

És com quan diuen que s'ha descobert que l'enamorament és un xip en el nostre cervell, a l'apartat "Cultura" de LA VANGUARDIA. També quan diuen que aquest enamorament dura exactament dos anys. Sort que tenim la literatura i la poesia.

Jordi Dorca ha dit...

M'hi faré, Olga.
A veure si trobo el ressort.