EL MAQUILLADOR REFLEXIU

28 / 29 2-12

*

EL MAQUILLADOR REFLEXIU

*

“(...) Escolàstic Zaldívar passà al segon tipus, que era un candidat electoral mort en accident. Velocitat i fatiga pròpies de campanya, havien dit. I la cara com una hamburguesa. Llàstima de xicot. En casos com aquell, Escolàstic es lluïa. Sabia dissimular talls i forats amb la crema base ben distribuïda. Disposava de brotxes, pinzells, maquillatges, pólvores i fixadors, pinces, perruques, pintes i raspalls. Escolàstic Zaldívar pensava que la seva feina no era prou reconeguda i, per tant, resultava mal pagada. Calia més pressupost municipal, però el seu col·lectiu no era prou fort per exigir augment de sou. (...)” Era el dia 11 de juliol del 99 que l’Avui Diumenge em publicava aquest conte sobre un tanatopràctic molt efectiu en la seva feina. Després, a casa seva... bé, no desvetllo el final.

M’ha agradat presentar-vos Escolàstic Zaldívar perquè precisament ara al Punt/Avui surt una notícia sobre consum (¿?) que m’ha cridat l’atenció: “Veuen frau en un curs de maquillar difunts” Informa Jordi Panyella: “Alumnes d’un curs de tanatoestètica i tanatopràxia, per aprendre a maquillar difunts(...) s’organitzen per demandar l’acadèmia responsable dels estudis (...)”.

Caram, m’he dit, ¿què deu fer el meu Escolàstic Zaldívar? ¿Es deu haver jubilat? ¿Deu tenir més feina que mai? Si llegeixes aquest blog, Escolàstic, sisplau respon-me, si és que encara no t’han maquillat a tu...

*

Dibuix de El Persas per al conte “El maquillador reflexiu”.




6 comentaris:

Teresa Costa-Gramunt ha dit...

Vés a saber com quedarem, després que hagin passat els bàrbars... Aquest és un ofici que demana una certa delicadesa.

carina ha dit...

Tan ;es com quedem, al cap i a la fi d-aqu;i cent anys tots calbs

Josep Gironès Descarrega ha dit...

Hi ha una pel·lícula titulada Despedidas, dirigida por Yojiro Takita y protagonizada por Masahiro Motoki que tracta sobre un maquillador de cadàvers.
És genial!!!

El porquet ha dit...

Que no sigui l'amo de l'acadèmia i hagi decidit maquillar els resultats...

Jordi Dorca ha dit...

Em sap greu. No sóc l'Escolàstic. L'Escolàstic és fora, però m'ha dit que et digués que a ell ja l'han maquillat. I em certifica que li han fet molt bé. Només hi ha un inconvenient: els raspallets fan pessigolles.

M. Roser ha dit...

No sé pas si m'agradaria dedicar-me a aquest afer...Em faria una mica de "iu,iu", per altra banda no serè pas exigent amb qui m'hagi d'empolvorar...