CINTURONS DE CASTEDAT

CINTURONS DE CASTEDAT
*
12-2-14
*
“IRAQ. UN INSTRUCOR DE SUÏCIDES MATA 21 ALUMNES PER ERROR.”
“EL CAP D’UN CAMP D’ENTRENAMENT DE GIHADISTES SUÏCIDES, situat a Samarra, al nord de Bagdad, va fer servir un cinturó carregat d’explosius mentre ensenyava 21 alumnes i els va acabar fent saltar pels aires. Sembla que l’instructor desconeixia que el cinturó estava carregat i el va detonar per error. Segons l’exèrcit iraquià, el cap del grup del camp de gihadistes està vinculat a Al-Qaida.” Redacció. El Punt Avui 12-2-14.
Ja és llarg el títol que posseeix aquest home: “Cap d’un camp d’entrenament de gihadistes suïcides”. Noble feina, per cert. I llarg l’efecte d’un sol cinturó, que pot preservar la castedat de 21 homes. Suposo que, com tots els exèrcits del món, actuen acatant les voluntats celestials, que els manen matar per preservar castes les essències pàtries i el sant nom de Déu. Per cert, ¿encara existeixen els capellans castrenses?
Però els esmentats suïcides no sols volen preservar la seva, de castedat, sinó la de totes les persones a qui pugui abastar el seu cinturó, com més millor. Multituds. Sants barons, a fe. ¿Ens els trobarem al metro algun dia? ¿O al camp del Barça?
*

Collage d’OX

11 comentaris:

Maria Dolors Giral ha dit...

Els optimistes ho tenim molt cardat; no hi ha forma d'acceptar "del tot" aquest món en que anem vivint.

Teresa Costa-Gramunt ha dit...

El fanatisme religiós és una plaga, i si li ajustes el fanatisme polític, doncs... mortífer.

Carme Rosanas ha dit...

Espero que no, que no ens els trobem a cap lloc dels que anem habitualment...

Ès complicat ser optimista en aquest món...

xavier pujol ha dit...

Un error va fer esdevenir en un instant una classe teòrica en una de pràctiques. El resultat va ser fatal.
Esperem que la flama de la saviesa apagui el foc de l'obcecació, a tots aquests piròmans emocionals. I que mentre no arribi el seny, no ens enxampi ni al Metro ni al Camp del Barça. (Ni del Nàstic!!)
Fita

Júlia ha dit...

Tot pot ser, mai no estem vacunats en contra dels fanatismes del signe que siguin, ni estem vacunats contra els qui no estan vacunats...

Josep Gironès Descarrega ha dit...

No cal anar gaire lluny per trobar gentussa que en nom del seu déu han organitzat persecucions i guerres. La religio és un bon negoci que ha de comptar amb la complicitat dels que manen i dels que porten armes, en una aliança que condueix la societat al malviure.

Helena Bonals ha dit...

Quin tema més depriment. Que hi pugui haver gent així!

M. Roser ha dit...

Instructor de suïcides! Ostres , un mal ofici aquest... M'estimaria més estar a l'atur que fer una feina com aquesta! Espero no trobar-me cap personatge així, enlloc...
Petonets, Olga.

Relatus ha dit...

No se m'acut una professio pitjor

Anònim ha dit...

Carme, estic d'acord amb tu "És complicat ser optimista en aquest món" però hi ha notícies positives, altruistes, amistoses, artístiques... El que hi ha es que no venen tant com les "gore"! És com la punta de l'iceberg, hi ha coses boniques però a sota, no es veuen, no es valoren, no criden l'atenció però hi són.
Jacqueline

Teresa Duch ha dit...

Encara que sembli humor negre, als vint-i-un només se'ls hi ha avançat el moment i, pensem en positiu, vint-i-un atemptats menys que els alumnes ja no duran a terme per perfeccionar el seu ensinistrament. Sap greu fer-hi broma, però amb un cap tan tancat és difícil entrar-los-hi de manera seriosa i intentar convèncer-los que una altra via és possible.