¡¡ CATALANS DE TARRAGONA !!

*
19-10-10
*
¡A Tarragona hi ha un 5 (cinc) % de catalans! ¡Alegrem-nos, al·leluia! Som els que vam anar a votar Tarragona Decideix. Així som de decidits i per això diem: !Amunt i crits!, amb rima i tot. Tenim el rècord de ser la població amb el percentatge més baix de catalans de tot Catalunya, ¡lloat sia Corpus, que fa el dia llarg! (com deien els antics).

No ens ha d’estranyar gens haver aconseguit aquest gran rècord. Com ja havien publicat els periòdics en diverses ocasions i jo havia recollit al llibre "La Via Augusta"(Ed. Flor del Vent) des del titular d’un diari, a Tarragona se li calcula un màxim de 10 (deu) % de gent que se SENTI CATALANA. Compte, de TARRAGONINS n’hi ha un percentatge molt més elevat. Les enquestes, reflectides als diaris, i ja dic que parlo de temps pretèrits i més actuals, fan distincions diverses: tarragonins-espanyols en diferents graus, per acabar amb un 22 (vint-i-dos) % de sentiment de pertinença espanyola.

Convé saber-ho per entendre quants diaris, llibres, etc. en català es poden vendre a la ciutat. I, de pas contemplar la nostra figura al mirall.
*
Una de les diverses postals de SOLIDARITAT de l’arxiu familiar

6 comentaris:

Alyebard ha dit...

Que trist el percentatge, però crec que com que s'acosten eleccions les consultes han quedat una mica desinflades. Ja veuries que si se'n fes un de veritat seria diferent.

Mon ha dit...

ostres la meva estimada Tarraco...! quina pena!

Josep Gironès Descarrega ha dit...

Hem d'acceptar que estem en minoria al que va ser casa nostra. Tanmateix, en la propera campanya veurem com algunes boques s'omplen de catalanisme de fireta.

Teresa Costa-Gramunt ha dit...

A Barcelona, no ho sé, però no sóc gaire optimista. A Vilanova els resultats també van ser molt minços, tot i que ja ho sabíem. Però, és clar, sempre hi ha esperança.
A mi em resulta difícil "entendre" que la gent, tingui l'origen que tingui, no es faci de la terra.
Aquesta és, però, la tragèdia.

Clidice ha dit...

No hem de perdre la perspectiva, que la gent no es mou perquè si. Si el referèndum fos a iniciativa parlamentària i vinculant, amb campanya institucional i implicació dels partits, la cosa hauria canviat. Ara mateix això dels referèndums la gent ho ha "aparcat" esperant veure què passa en les properes eleccions. Malauradament, molt em temo que l'ensulsiada independentista (tanta vedette és insuportable pel sistema) serà prou important. Tanmateix no cal deixar-se véncer pel desànim, la independència de la nostra terra no és a curt termini i cada dia hi ha més persones que creuen que no només és possible, sinó que és desitjable i entenimentat arribar-hi.

Brian ha dit...

A Tortosa ni s'atreveix a fer la consulta!
Jo crec que es bo fer-los, encara que només un 5% es pronuncien com a Tarragona, ja que el cami només es fa si vas fent passets.
El que passa es que potser el cami serà més llarg del que molts pensem/n.