MALS AIRES



MALS AIRES
*
15-11-18
*
Són els nostres, i amb els nostres vull dir els locals, els de les comarques amb epicentre a Tarragona. L’aire que respirem, el que produeix els càncers i al·lèrgies que situen la població, des de fa molts anys, en un rècord sinistre. De guarir aquests mals en tenen cura els oncòlegs i al·lergòlegs.
            Tots sabem d’on venen, aquests aires. Però la població necessita feina, al·leguen els alcaldes dels pobles afectats. D’on s’extreu l’òbvia conclusió que la feina és bruta.
            Per extensió, tenim els mals aires polítics, aquests ja en general, que afecten totes les comarques del país. De les malalties que produeixen aquests aires en tenen cura els psicòlegs i els psiquiatres.
            D’aquesta manera el poble català en la seva totalitat i afectat d’aquestes greus dolences que l’ataquen per tots cantons, n’ha de sortir resistent i reforçat. Salut.
            *
            Titular: Diari de Tarragona. Foto OX

12 comentaris:

xavier pujol ha dit...

Una mala notícia per a Tarragona. Altres anys ha tocat a Sant Andreu de la Barca o a algun districte de Barcelona,entre ells al que jo visc: Sants-Montjuïc.
La pol·lució és un problema mundial i la mala salut que se'n deriva, encara més. Si hi sumem les retallades en sanitat...
Per això parlem d'altres coses Olga: d'amor, d'amistat, de música, de poesia o literatura, de pintura o fotografia (i collages), de natura, de bellesa en general. Un plaer retrobar-te a la xarxa.

Carme Rosanas ha dit...

Una alegria retrobar-te, encara que estiguem submergits en aquests mals aires, Olga.

Una abraçada d'aire net.

Salvador Macip ha dit...

Ens aniria molt bé poder netejar l'aire una mica de tots els productes tòxics (en tots els sentits) que hi circulen!

M. Roser ha dit...

Per netejar els primers , potser si tots bufem a l'hora, aconseguirem una atmosfera més sana...
Pels segons mals aires no sé si hi ha solució, però em sembla que ningú fa res per trobar-la, potser si cadascú neteja la seva parceleta, després podrem dormir tranquils!
Petonets de bona nit, Olga.

Joan Josep Tamburini ha dit...

Els primers, posant mesures serioses i fent-les cumplir, es pot solucionar. Els segons...tinc por que siguin endèmics. Una abraçada.

Júlia ha dit...

El pitjor dels mals aires és que sovint, per necessitat o per covardia, ens hi adaptem i els acabem situant en allò que en diuen 'el nivell de confort'.

... i escaig ha dit...

Poble resilient, amb l'aire pur com a metàfora. Per contrarrestar els aires inflats que gasten alguns creguts.
No costa gaire embrutar. En canvi, fer net ja és més difícil.

A Vic tenen problemes amb una antena al centre de la ciutat. La reivindicació és històrica, però s'han d'aguantar
.

Galionar ha dit...

Crec que cada vegada els psicòlegs i els psiquiatres tindran més feina, Olga, a causa dels mals aires polítics que bufen per totes direccions... Mirem de preservar un raconet de la nostra parcel·la interior de tanta malura i refugiem-nos-hi quan ja no puguem més...
Una abraçada, bonica!

novesflors ha dit...

Ai, Olga, els aires dolents ens afecten a tots, no cregues.

Helena Bonals ha dit...

Els que van rebre el primer d'octubre, crec que han de tenir més trauma psicològic que físic, que ja és dir. No s'entén un mal tan gratuït, sobre tants innocents.

Elfreelang ha dit...

es posen per damunt de la salut dels ciutadans els interessos de bancs i empreses...l-únic trist consol és que el mal aire el respiren també ells

Josep Gironès Descarrega ha dit...

Tot plegat és el fruit de les decisions que prenen gent que no són d'aquesta terra.