FUTBOL I FALGUERES


*

La providència, sàvia, ha determinat que la gran massa humana estigui satisfeta i distreta gràcies al futbol que se serveix nit i dia per tots els mitjans de comunicació. Qui diu futbol, diu bàsquet, ciclisme, automobilisme, natació... en fi, tot allò que pugui distreure el personal de les maquinacions polítiques, de l’atur, dels pèssims serveis, de les retallades culturals, etc. Una gran majoria es grata la panxa amb satisfacció. Uns i altres.

La providència, sàvia, ha disposat entremig del bosc uns deliciosos camins perquè una ínfima minoria hi transiti en la calma i la pau, admirant la bellesa de les falgueres, aquesta planta primitiva que s’ofereix ara als nostres ulls en una estesa esplèndida i admirable. Fortalesa i fragilitat del bosc, també amenaçades per motos i ‘quads’, que destrueixen camins i rebenten l’ecosistema.

Però encara, avui per avui, tenim el privilegi de no trobar gairebé cap cotxe – a vegades ni un- en els desplaçaments per carretera. I, ja dins dels llocs de bellesa exuberant, els camins gelosament amagats, ni una sola persona encara que caminem hores. En la nostra geografia particular, d’aquest lloc que ara ofereixo en diem el Camí de les Falgueres.
*
*
*
El Camí de les Falgueres. O. X.

3 comentaris:

M VICTORIA GIRONES PUÑET ha dit...

Aquesta foto sembla que no sigui d'aquest món

jaka ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
jaka ha dit...

Quina pau, un camí precios,

Una abraçada,