EL SOL A TAURE




 

EL SOL A TAURE

          *

     30-4-21

          *

Aquesta primavera em porta una curiosa i estimada coincidència: arribo als 85 anys i estreno el llibre que en fa 85, "Una bomba al jardí", poemes editats per Stonberg. Un doble aniversari que agraeixo a la vida. Un onze de maig venia al món, a la casa davant del mar.

          Aquesta mateixa vida que em porta la soledat, em fa apreciar més tots aquells que m'han ajudat i que m'acompanyen, els que conec i els que no, o encara no. A tots, el meu agraïment i estimació. Això és una constatació, no pas un adéu.

          Entre sant Jordi, i l'aniversari, hi ha la Mare de Déu de Montserrat i el dia de la Mare. Aquest últim celebrat universalment, i també rebutjat pels que veuen el seu sentit comercial. Tinc fills i em celebren el dia de la Mare.

          Però avui ha vingut Andrea, la noia que m'ajuda i fa anys que és a casa, i ha portat un ram de roses. Ella té la família a Colòmbia, enllà dels mars. Les flors eren per a mi, però jo representava la seva mare, i en aquest convenciment ens hem retratat. Si ens queixem d'enyorament pels tancaments a causa del virus, molt més aquells que tenen la família tan lluny. Les roses han fet de pont.

          Sóc mare de fills i de llibres en un país on es pateixen enyoraments diversos a causa de les grans injustícies contra el poble. On també la llengua és amenaçada i substituïda sense miraments. Aquests dies he parlat per a moltes escoles: "parleu i conserveu la llengua que a nosaltres i a moltes generacions més ens va ser prohibida." Poble on cada acte en català és un gest de resistència. Mares, roses i llibres per molts anys de llibertat.

                                           ============

1 - Postal-collage d'aniversari.

2 - Pòster de presentació.

3 - Andrea i jo.

 

15 comentaris:

Júlia ha dit...

Una abraçada, Olga, suposo que ja has llegit l'article del Punt Diari.

http://www.elpuntavui.cat/opinio/article/8-articles/1960538-85-anys-85-llibres.html?fbclid=IwAR3wK3PF1zLitABBm1hs63MB3hlnrhpk8xd3_aRDcQYfQaOn4VN3P7qQN9k


Precioses roses.

caboet ha dit...

Quanta raó tens en tot plegat
Una abraçada ben forta

Calpurni ha dit...

85! Bon número, pels anys i pels llibres. Tindràs una llibreria ben bonica farcida dels teus llibres, però també l'experiència dels anys, els records, les vivències... Per molts i bons anys!

sa lluna ha dit...

Què bonic tot plegat!
Ja saps que jo no crec amb ses casualitats. Vuitanta-cinc llibres (fills), un per a cada any de sa teva vida. Una vida on has lluitat pes teus fills, per ses paraules, per una llengua que és sa nostra i te'n has de sentir molt satisfeta, com hi estem noltros de gaudir-te.

Molts d'anys, Olga!
Aferradetes.

Carme Rosanas ha dit...

Per molts anys, Olga! I per molts llibres!

És molt bonica la coincidència del 85 anys i llibres. Fa il·lusió! Com també la fan aquestes roses que fan de pont per esmorteir les enyorances.

Una abraçada molt forta Olga, o potser 85.... 😘😘😘😘

Joan Josep Tamburini ha dit...

Moltes felicitats Olga. Saps que la soledat física no és sempre soledat. Tu tens moltes persones que t'estimem i que pensem en tú. Una abraçada ben forta.

M. Roser ha dit...

Moltes felicitats per aquest doble aniversari, els teus 85 anys i el llibre 85...I quin lloc tan bonic per venir al món que davant de la Mediterrània!!!
Tens raó són tres festes emotives molt a prop l'una de l'altra i si les vols celebrar totes , doncs em sembla molt bé. Quina història més tendra la de l'Andrea...Tu li has fet de mare i ella de filla!
I sempre portem el català per bandera i mirem que no s'arrugui, que onegi com un estel, ben lliure!
Més felicitats Olga i BONA NIT.

Teresa Costa-Gramunt ha dit...

Feliç coincidència: 85x85! Anys multiplicats, vida multiplicada... Quina sort que tenim els qui t'estimem i estimem la teva obra que ens multiplica de bellesa... Gràcies!

xavier pujol ha dit...

Per molts anys.
Felicitats pels 85 anys, pels 85 llibres i per haver fet de mare aquest dia a una persona que té lluny la seva

Helena Bonals ha dit...

Esteu molt maques i radiants, Olga! Com ho són sempre les roses.
Per cert, què vol dir "El sol a Taure"? Segur que alguna cosa molt optimista...

. Chiloé ha dit...

De una sensibilidad exquisita toda tú, Olga Xirinacs. Seguro que el sol en Tauro tuvo que ver en esto.

espai de contes ha dit...

Quin lligam tan bonic que teniu amb l'Andrea! Les roses són precioses com vosaltres dues.
Moltes felicitats pels 85 llibres i els 85 anys, quina coincidència!
Som molts els que estimem el català i li desitgem una llarga vida, però la conservació d'una llengua minoritzada no és un camí de roses.
Moltes gràcies, per tot el que fas per mantenir ben viva la literatura catalana!

Salvador Macip ha dit...

Dobles felicitacions! Que tinguis molts més anys plens de roses i llibres.

Alfonso Robles Motos ha dit...

Felicitats Olga per partida doble i és una alegria veure que les il·lusions mai t'abandonen i mires al teu últim llibre com si fos el primer.
Portes molta raó, quan la soledat ens inunda, qualsevol mostra d'afecte, de proximitat, qualsevol detall emocional cap a nosaltres ens omple de goig i alegria.

Unknown ha dit...

BUENAS NOTICIAS DE ANONYMOUS

Anonymous está disponible nuevamente para manejar grandes oportunidades para que usted sea súper rico. ¿Sabes que puedes piratear un cajero automático con una tarjeta programada y retirar cualquier cantidad de dinero que necesites? Ahora Anonymous ha programado estas tarjetas y las ha puesto a disposición del público para su venta.

Esta es una oportunidad que no puedes dejar pasar. Date prisa ahora y contáctanos en
correo electrónico: anonhackergroup@gmail.com
whatsapp: +1 (431) 815-7891