DIES DE CLÍVIES

DÍES DE CLÍVIES
*
9-3-16
*
Veig als jardins de la ciutat profusió de clívies en flor i aponcellades, anunciant una vida vigorosa com ho és aquesta planta. Diuen que la clívia significa una cita amorosa. Ja ho sap, doncs, qui en vulgui enviar una, o qui la rebi. El cert és que el nom procedeix de lady Cliver, duquessa de Northumberland, a qui el naturalista Lindley va dedicar aquesta planta.
            Ahir va ser el Dia de la Dona. La clívia podria ser ben bé una bona representant nostra: forta, decidida, esplendorosa. Així sigui. L’Ajuntament ens el va celebrar dedicant un punt de llibre a quatre dones que treballem de valent. Altres l’han tingut abans i espero que moltes el rebran després.

            Ahir, també, vaig tenir una notícia tan poderosa com la clívia: “estàs curada; ja no tens cap ombra ni residu”, em va dir la metgessa. Costa, tenir una il·luminació sobtada després dels llargs dies d’incertesa; ara em va envaint la llum de la certitud, a poc a poc, fins que arribi a ocupar tot el meu cos com abans ho va fer la malura, i el meu somriure sigui ample i comunicatiu. Per això ho explico, per comunicar, ja que tant bons desitjos m’heu demostrat en aquest temps. Gràcies a tothom.
*
Aire. Collage d'OX

22 comentaris:

... i escaig ha dit...

Brava!
Alcem la copa, dona forta, que aquesta notícia mereix un bon brindis: sempre, salut!!



novesflors ha dit...

Quina alegria, Olga! Ara ja, més tranquil·la, il·luminada i bella, a viure cada dia, cada instant, amb decisió i poesia.

xavier pujol ha dit...

Quina notícia més bona Olga!
Gràcies per compartir-la. Encomana alegria i esperança a tothom que té problemes seriosos de salut.
El teu somriure és el nostre. Les clívies que contemples ens serveixen per encarar més positivament la primavera.

Helena Bonals ha dit...

Em fas posar la pell de gallina. És una gran notícia!

Maria Dolors Giral ha dit...

El teu somriure sempre ha estat ample i comunicatiu. Que bé que no sigui només una actitud sinó una certesa. M'alegra molt saber-ho. Petons.

Júlia ha dit...

Una gran notícia, una abraçada i endavant amb la bona literatura, la primavera és a tocar!!!

Salvador Macip ha dit...

Molt bones notícies! Felicitats! I ara a gaudir de la primavera, que l'hivern ja ha quedat enrere.

Jordi Dorca ha dit...

N'estem molt contents, Olga.
Gràcies per dir-nos-ho.

Vicent Llémena i Jambet ha dit...

Heidegger, Lacan, Austin van dir que el llenguatge parla en nosaltres, això de les clívies no ho veus com una frase de la natura cap a tu? O com el llenguatge, el Verb que et parla? Pensa-ho, i potser també allò altre més... he, he, he... El temps ho dirà.

Vicent

Siga ac o bé, que jo no ho sé ni m'interessa, una persona està per damunt de tot això.

Carme Rosanas ha dit...

La millor notícia, la millor clívia... Una gran alegria. Enhorabona i moltes gràcies per dir-nos-ho.

Montse ha dit...

Olga, se m'ha escapat una llàgrima... de contenta! Un ram vidtual de clívies per tu, per celebrar una notícia tan grata! Una forta abraçada i que la força t'acompanyi! (ui, això queda una mica cinematpgràfic, no? però és que de veritat desitjo que la força t'acompanyi!)

Montse ha dit...

arggggg

vidtual = virtual

Necessito un logopeda de teclat!

Galionar ha dit...

Quina gran notícia, estimada; de totes totes, la millor que ens podies donar! I és clar que les clívies floreixen als jardins; ho fan per acompanyar la més forta, decidida i esplendorosa poeta!
Una abraçada molt tendra i emocionada, Olga!

fanal blau ha dit...

Si sabés expressar l'alegria i l'emoció que sento!
Dona forta, decidida i esplendorosa, avui, a més a més de l'abraçada, permet-me dir-te que ho celebro molt i t'acompanyo també amb un somriure ample, perquè t'estimo!
La primavera a punt d'estrenar i el goig de la teva poesia estrenant-la!
Olga...gràcies!

Joan Josep Tamburini ha dit...

Les del nostre jardí encara no han florit. Però la nova que ens dones val per mil clívies. Tots estem contents i alegres amb tú. Una abraçada ben forta.

M. Roser ha dit...

Olga, quina alegria, ho celebro de tot cor...Noticies com aquesta t'ajuden a tirar endavant i a mantenir ben vives les il·lusions i les clívies ho celebren amb tu!
No sabia el significat de la meva preciosa clívia. És clar que això de la cita amorosa, quan se la compra un mateix, com a mínim t'alegra la vista!
Bona nit, Olga.

Calpurni ha dit...

Quina bona notícia, Olga! Quina alegria. Me n'alegre molt. La primavera s'ha avançat. Una abraçada.

Mps Landino ha dit...

Olga, quina alegria! Ho celebro amb tu! Petons

Oliva ha dit...

LES HORES FOSQUES QUEDEN ENRRERA,ENDAVANT AMB LA VIDA¡¡¡.

Josep Gironès Descarrega ha dit...

La vida és un conjunt d'incerteses que giren al voltant d'una única certesa: la mort. I és precisament aquesta certesa la que ens hauria de fer gaudir de l'exercici de viure i de la bellesa que ens envolta. Felicitats per tot plegat.

Teresa Duch ha dit...

Les clívies avançaven la bona notícia. Me n'alegro moltíssim, Olga! Forta, decidida i esplendorosa -jo mai no he deixa't de veure-t'hi- ara més que mai. Una abraçada!

Unknown ha dit...

Oh Olga! Tu i la Vida us estimeu. Clívies, dàlies o roses o tal vegada una flor nova amb el teu nom estimat.