ESCARAFALLS

ESCARAFALLS

*

28-8-12

*

La bona gent es prepara, ¡ara! La taronja ja és madura, ¡mà dura! La fruita és a punt d’esprémer, ¡res a témer! Rentareu bé les banderes, ¡pel davant i pels darreres! Però aquells diuen que no, ¡ooooh!, que no en volen saber res, ¡ai ves, ai ves!: la lletra és curta i no arriba, ¡ai que em tiba, ai que em tiba! Altres tampoc hi aniran, ¡mala sang, mala sang!, perquè els en sobra un bocí, ¡ai que tindran mala fi! Fa dos anys tothom hi era, ¡mira tu quanta bandera! ¿I que van aconseguir?, ¿m’ho vols dir, m’ho vols dir? Polítics d’escarafalls, ¡amb més pudor que un forc d’alls! Ara em pica aquest dit, ¡tit, tit!; ara em grato el melic, ¡cric, cric! Ara aquell fa la traveta, ¡mala faveta! I el d’allà m’ha trepitjat, ¡carat, carat! Ni del ruc ni de la ceba, ¡polítics de tita freda! Cadascú per un cantó, ¡ja s’ha acabat la funció!

*



8 comentaris:

El porquet ha dit...

Ai Olga... ja m'agradaria que no tinguessis pas massa raó amb aquest escrit, ja m'agradaria...

Però dels escarafalls polítics ja no ens en podem refiar gens. Hem de ser nosaltres, i no pas ells, els que fem el pas endavant i els forcem a prendre les decisions que sembla que tinguin por de prendre.

Jo encara tinc confiança en la força de la gent...

Joan Josep Tamburini ha dit...

Eles partits ja se sap. A mirar-se el mèlic. Però, ells obliden quelcom molt importan. Ells sense el poble no són res. Cucs, menys que cucs, res. Com repetia parlant dels homes el rector de Cassà de la Selva cada sermó. una abraçada: Joan Josep

Helena Bonals ha dit...

Mai havia sentit a parlar tant de la independència. Això sol em fa feliç.

Montse ha dit...

de moment han aconseguit una cosa important, entre tots plegats (els del ruc, els de la ceba i "els altres").
Han aconseguit que moltíssima gent, entre aquesta gent, jo mateixa, ens haguem fet independentistes, quan, abans, només érem catalans.

Caldrà, però, que deixin de mirar-se el melic i vagin per feina, perquè sinó hi haurem d'anar nosaltres solets!!

Montse ha dit...

ai, em sembla que he posat sinó i havia d'haver posat si no...

és el meu sino!

Josep Gironès Descarrega ha dit...

Si els nostres polítics estan més pendents de les cadires que ocupen que de Catalunya, haurem de tirar endavant sense ells.

M. Roser ha dit...

Amb tota aquesta inquina que ens demostren, els està sortint el tret per la culata, cada vegada som més a la rotllana...

Montse, si em permets...És ben correcte aquest sinó, estigues tranquil·la!

Bona nit.

Joan Guasch ha dit...

Amb tants com som, hauríem de ser capaços de triar uns líders diferents, moralment rectes, honrats i honestos i que pensin en les persones i el país i no estiguin lligats de peus i mans pels lobbys. Però som naltros que els votem fidelment facin el que facin, llavors la pregunta seria: naltros, els "civils", som moralment rectes, honrats i honestos?