ATENCIÓ, ENSENYAMENT


5 de juny 2012
*
Aquest és l'interessantíssim article que l'estimat Miquel Strubell i Trueta, home de fermes conviccions i clara mentalitat, ha volgut publicar al Diari de Tarragona d'avui, dimarts 5 de juy. També ha aparegut en altres mitjans. El reprodueixo perquè Ensenyament peca de supèrbia. I perquè, com diu l'articulista, la ciutat de Tarragona, sense l'escola Olga Xirinacs, no seria igual.
*

10 comentaris:

Allau ha dit...

Olga, no sé com acabarà això, però pots sentir-te orgullosa de la tasca feta per la teva escola homònima (per no dir "tocaia").

carina ha dit...

Olga, pertanyo al gremi i d'un temps ençà hem viscut en pròpies carns els "decretazos" del govern i el mal fer de la consellera. Llegint Toni Strubell i aprofitant l'exemple que posa del ministre britànic, m'ha vingut al cap un acudit molt adient i diu així:
"La consellera, el president de la diputació i l'alcalde visiten l'escola de la població que es troba en un estat lamentable. Els professors i l'AMPA demanen a la consellera que tregui els barracots, condicioni els wàters i canviï el teulat perquè hi ha goteres. La consellera respon que no hi ha diners i que hauran d'esperar.
Visiten l'institut i es troba en les mateixes condicions. Les peticions són les mateixes i la resposta de la consellera és "No hi ha diners, haureu d'esperar". A continuació visiten la presó i els presoners demanen uns llits més còmodes i abatibles, un nou gimmnàs, una piscina climatitzada i aire condicionat al taller. La consellera respon: "Demà mateix tindreu el que demaneu".
L'alcalde estranyat pregunta per què ha fet això, i la consellera respon: "Tu penses tornar a l'escola?".
Resumint els la porta fluixa (perdona l'expressió) la qualitat de l'ensenyament, els bons projectes, no hi entenen res i no hi ha res a fer. Tant de bo no tanquin l'escola que duu el teu nom, i tant de bo no en tanqui tantes d'altres que acabaran amb pobles sencers. Una abraçada

GLÒRIA ha dit...

No tenia cap opinió formada de la Consellera però em feia la impressió de ser treballadora i responsable. Veig, pel teu post, Olga i per l'entrada de Carina que tenia pa a l'ull.
Salutacions per a tothom!

Quadern de mots ha dit...

Espero que sàpiga rectificar, en aquest cas i en altres.

Josep Gironès Descarrega ha dit...

Tot sovint ens fa la impressió que tenim un Govern amb poca cosa més que façana, incapaç de donar solucions a les necessitats més peremptòries dels ciutadans. I ja no sabem si és per falta de recursos econòmics o per altres raons pitjors.

Teresa Costa-Gramunt ha dit...

Ahir sortia Isabel d'Anglaterra a tots els mitjans: 60 anys de regnat. Si aquesta monarquia aguanta malgrat els entrebans que ha tingut és perquè darrere té un enorme pòsit de cultura.
No es pot dir el mateix de la monarquia espanyola, oi? I Catalunya com a colònia no som res...
La cultura és un estat de l'esperit que es cultiva i l'escola és fonamental.

Helena Bonals ha dit...

Voldria llegir-lo! Segur que és molt interessant.

M. Roser ha dit...

No sé on anirem a parar amb els problemes de l'ensenyement...Ha arribat un moment, que quant surt un debat sobre el tema, tanco la tele...
Bona tarda Olga i visca la cultura!

Jordi Dorca ha dit...

És trist. De vegades penso que el país té el que es mereix, aquell vell tòpic. I em torna aquell to agre que no voldria tenir. I tot seguit procuro pensar que no. Que no ens mereixem això. Que no tots els polítics són iguals. Com ho hem de fer?

El porquet ha dit...

Em sumo totalment als comentaris de la resta de blogaires, especialment el primer de n'Allau. Passi el que passi te'n pots sentir molt orgullosa. L'estimació de la gent, i sobretot, de les persones que tenen contacte directe amb l'escola diu molt de la feina feta, per més que des dels freds números de despatx no ho vulguin ni veure.

Jo encara confio en la força de la gent.