3-1-14
*
EFECTOS DEL
SIEMPRE LOADO LICOR DE MORA
-Elaborado en
Mont-ral, de mora salvaje y vodka, por los ilustres vecinos doña María José y
don Agustín, a los cuales este Gaitero y los buenos y pertinaces bebedores
desean largos años de vida -.
*
En esta humilde
intentona
de resumir una
fiesta,
quieros daros,
oh vecinos,
noticia del todo
cierta
de cómo fue
recibido
el licor que es
gloria fina,
así que hablamos
de moras,
de quien las
coge y destila.
Llevamos, pues,
la botella
a una casa con jolgorio
el día de sant
Esteve.
Cierto que nos
lo pidieron:
“traed el licor
de mora,
que las mujeres
lo beben,
lo sorben y
paladean
cual si fuera
panacea,
conjuro de cosa fea”.
Y así fue: ¡si
hubierais visto
en esas copas
panzudas,
cómo el licor sostenía
los cubitos,
icebergs
en mares de
fantasía!
Y cómo el sol
relucía
atravesando el
cristal,
reflejándose en
miradas
golosas y
demoradas
en el sabor
celestial.
Digno epílogo al
banquete,
porque el licor
fue propicio
para arrear con
el cante:
“Amparito” por
delante,
y luego los
himnos rusos,
alemanes,
catalanes,
rebeldes o
religiosos,
con bandera y
sin bandera,
con el corazón
rampante
y el grito
puesto en el cielo,
que es cómo
termina siempre
una fiesta que
lo vale ,
pues sin moras
no hay consuelo.
*
EL GAITERO DE
LAS PEÑAS (FEROCES)
Enero 2014
*
Collage d'OX
Potser l'haurem de provar, doncs... ;)
ResponEliminaTot i que jo no sóc de licors, si té gust de móra, potser m'agradaria i tot.
;-) Bevem, doncs, a la salut dels que estimem (naltres mateixes, també)
ResponEliminaNo em fan gràcia els licors, però les móres sí; m'encanten.
ResponEliminaSigui com sigui, el cas és compartir...
ResponEliminaQue bé començar l'any amb tant bon humor i amb licor de móres, és clar...
ResponEliminaGràcies per fer-nos somriure, Olga.
Aquest licor de móra no serà com l'aigua del Carme, oi ?
ResponEliminaOstres, Olga, quin "colocón"! Jo vull provar-lo! ;)
ResponEliminagràcies per la teva recomanació... has vist que des del dia 1 no paro?
Respondré com cal, ep!
Una abraçada
Ostres, doncs jo us recomano el suc de magrana sense alcohol, després d'aquests díes pantagruèlics... M'he fet un fart a Istambul.
ResponEliminaSalut... I seguim compartint...
bon dia , bon any i bons reis....licor de mora .....m'ha fet gracia aquest licor i els seus efectes
ResponEliminaTot el que es fa amb les mores, a l'estiu, i es pren a l'hivern té un record "delivericiós" com en diem a casa. Nosaltres en fem gelats, aigua de mores (la poden prendre els nens), confitura etc. Això del vodka , trobo que és un ingredient a incorporar. Ho provaré.
ResponEliminaDeu ser preciós, roig com un cuall de sang i amb l'esperit de vi punxant el cor quan en fem un glopet.
ResponEliminaMoltes gràcies, pel comentari, Olga! Tinc sort de passar-m'ho bé amb les feines que faig ja sé que no és gaire comú, però no sé si això de fer de llamp m'escau :). Esperem que la teva fada padrina també hagi de treballar hores extra aquest any. Abraçades!!
ResponElimina